Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους

banner roots

Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους
29.04.2020 | 19:27

Χαρδαλιάς: Οι συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά εγκυμονούν κινδύνους

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Της Γεωργίας Σαδανά

«Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.Τώρα θα κυκλοφορούμε περισσότερο και θα ερχόμαστε σε μεγαλύτερη επαφή» εξήγησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνιστώντας όμως προσοχή, αφού ο «ιός παραμένει εδώ».

Στην ίδια κατεύθυνση, καθώς «δεν υπάρχει τότε εμβόλιο», ούτε και μπορεί «να υπάρχει ένας αστυνόμος δίπλα σε κάθε πολίτη», ως το «μεγάλο μας όπλο» χαρακτήρισε ο κ. Χαρδαλιάς την ατομική ευθύνη.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως «μέχρι τη Δευτέρα απαιτείται έντυπο και sms για τις μετακινήσεις» και υπενθύμισε με φόντο την Πρωτομαγιά πως «συγκεντρώσεις ανθρώπων μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο» τη δημόσια υγεία, καλώντας τους εμπλεκόμενους να σεβαστούν τον «αγώνα γιατρών και νοσηλευτών». Ο Υφυπουργός επισήμανε ακόμη ότι «δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μας», ενώ προανήγγειλε συστηματικούς ελέγχους μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου, όπως και πρόστιμα.

«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν σημαίνει ότι σταματάει η διάδοση του ιού. Κάποιες περιοχές ίσως να χρειαστεί να τεθούν σε καραντίνα, αν καταγράφουν τοπικές εξάρσεις» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι η «χρήση προστατευτικής μάσκας ή καλύμματος στα μέσα μαζικής μεταφοράς και για τους εργαζόμενους και για τους επιβάτες είναι υποχρεωτική», όπως και στα σούπερ μάρκετ, τα ταξί, τα κομμωτήρια, τα νοσοκομεία και τα ιατρικά διαγνωστικά εργαστήρια, διαφορετικά θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

«Τίποτε δεν τελείωσε. Μέχρι τότε θα ζούμε σε μια νέα καθημερινότητα» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 17 Μαΐου δόθηκε παράταση της αναστολής λειτουργίας της μονάδας 5 της ΔΕΗ, στην Πτολεμαίδα. Τέλος, στους ελέγχους των επιβατών που φτάνουν αεροπορικά στη χώρα, σε 6 πτήσεις το τελευταίο διήμερο με 514 άτομα επιβατικό κοινό, μόνο 9 τεστ βρέθηκαν θετικά και όλα τα υπόλοιπα αρνητικά.

«Λίγα εικοσιτετράωρα μας χωρίζουν από το επόμενο βήμα. Από τη Δευτέρα αρχίζουμε να χτίζουμε τη γέφυρα ασφάλειας» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι «τον τελευταίο καιρό αποδείξαμε ότι διαθέτουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και πειθαρχία», ζητώντας να παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό.

 

Πηγή: protothema.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το