Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ξεσηκώθηκε η Κρήτη για τη… άφιξη μεταναστών! «Δεν θα γίνουμε άλλη Λέσβος»
Ξεσηκώθηκε η Κρήτη για τη… άφιξη μεταναστών! «Δεν θα γίνουμε άλλη Λέσβος»
03.05.2020 | 18:21

Ξεσηκώθηκε η Κρήτη για τη… άφιξη μεταναστών! «Δεν θα γίνουμε άλλη Λέσβος»

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κρήτη η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργου Κουμουτσάκου, ότι οι μετανάστες που θα διασώζονται από τη Λιβύη θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφέρονται στο λιμάνι της Σούδας.

Μάλιστα, οι Κρητικοί άρχισαν να συσπειρώνονται, προκειμένου να εμποδίσουν τους αλλοδαπούς να αποβιβαστούν στο νησί.

Όλα άρχισαν τη στιγμή που ο κ. Κουμουτσάκος επιβεβαίωσε την άφιξη των μεταναστών από τη Λιβύη στο κοντινότερο λιμάνι, το οποίο εν προκειμένω είναι αυτό της Σούδας.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν, με τους κατοίκους να οργανώνουν τις τελευταίες ώρες κινητοποίηση ούτως ώστε να επιχειρήσουν να μπλοκάρουν τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στο λιμάνι των Χανίων.

Στο λιμάνι στις 4 Μαΐου

Όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά σε μία διαφάνεια, που κάνει τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταία 24ωρα, οι κάτοικοι της Κρήτης δεν θα επιτρέψουν να μετατραπεί το νησί τους σε μία δεύτερη Λέσβο. Για τον λόγο αυτό καλούν όλο τον πληθυσμό της Κρήτης να βρεθεί στο λιμάνι της Σούδας το πρωί της 4ης Μαΐου, με σκοπό να παρεμποδίσουν την αποβίβαση των αλλοδαπών στα κρητικά εδάφη.

Μάλιστα, κάνουν σαφές ότι δεν θα θυσιάσουν το νησί τους, στέλνοντας με αυτό τον τρόπο ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του Μεταναστευτικού.

«Κινούμαστε όλοι μαζί πριν να είναι αργά και το νησί μας καταντήσει όπως κάποια άλλα νησιά της Ελλάδας» γράφουν χαρακτηριστικά οι κάτοικοι του νησιού, ενώ πιο πάνω στην ίδια διαφάνεια αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα: «Όλοι οι Κρητικοί γινόμαστε μία γροθιά και λέμε ”όχι” στην αποβίβαση λαθρομεταναστών».

Πηγή: newsbreak

Μοιραστείτε το

e learning400x400

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018