Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ψύχρα, μπόρες και καταιγίδες από Δευτέρα (χάρτες)

banner roots

Φωτογραφία: INTIME NEWS / Χάρτης: ΕΜΥ Φωτογραφία: INTIME NEWS / Χάρτης: ΕΜΥ
22.05.2020 | 13:00

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας με ψύχρα, μπόρες και καταιγίδες από Δευτέρα (χάρτες)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Ενα νέο κύμα αστάθειας αναμένεται εκδηλωθεί στη χώρα από την προσεχή εβδομάδα, με τον καιρό να αρνείται να μπει από τώρα στη θερινή περίοδο.

Μετά από ένα τριήμερο εντυπωσιακής μεταβολής του καιρού, με αποκορύφωμα τους χιλιάδες κεραυνούς που καταγράφηκαν χθες, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να σταθεροποιηθούν. Παρά ταύτα, και σήμερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται κατά τόπους έντονα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» της ΕΡΤ1, έδωσε μια μακροπρόθεσμη πρόβλεψη για τον καιρό, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πότε θα έρθει… επίσημα στη χώρα το καλοκαίρι.

Καιρός: Νέο κύμα αστάθειας, με ψύχρα και βροχές, από τη Δευτέρα

Ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε αρχικά ότι ο καιρός το Σαββατοκύριακο θα είναι ήπιος, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει μια μικρή άνοδο, 3-4 βαθμών Κελσίου, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

Από τη Δευτέρα, όμως, το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ξανά. Ο έμπειρος μετεωρολόγος σημείωσε ότι αναμένεται να επικρατήσει σχετική ψύχρα, «έως και κρύο», στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σε όλες τις περιοχές της χώρας, όμως, θα υπάρχει αυτό το θερμοκρασιακό εύρος, με τον καιρό να είναι ψυχρός τη νύχτα και την ημέρα να ανεβαίνει με όριο όμως τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ περιορισμένα τα φαινόμενα, όπως οι μπόρες. «Από τη Δευτέρα όμως, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες θα είναι περισσότερες» είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφερόμενος σε όλη σχεδόν τη Στερεά και την ορεινή και ημιορεινή Αττική.

Ο χάρτης για τον καιρό της Δευτέρας:

kairos deytera 22 05 2020 0

Ο καιρός της Δευτέρας / Πηγή: EMY

Αστατος ο καιρός Τρίτη - Τετάρτη

Από την Τρίτη, όπως τόνισε, «μπαίνουμε σε τροχιά με άστατο καιρό», καθώς αναμένονται περισσότερες βροχές και καταιγίδες, ακόμα και με έντονο χαρακτήρα, πανελλαδικά. Ο καιρός, σημείωσε, θα ξεκινά ήπια το πρωί και το μεσημέρι – απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και καταιγίδες, κάτι που χαρακτήρισε ως φυσιολογική συμπεριφορά για τον Μάιο.

kairos triti 22 05 2020

Ο χάρτης για τον καιρό της Τρίτης / Πηγή: ΕΜΥ

Ο... βροχερός χάρτης για τον καιρό της Τετάρτης:

kairos tetarti 22 05 2020

Ο καιρός της Τετάρτης / Πηγή: ΕΜΥ

Πότε έρχεται το καλοκαίρι

Ο Σάκης Αρναούτογλου υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι αν δεν έρθει ο Ιούνιος τότε δεν μπορεί κανείς να μιλά για καλοκαίρι. «Ουσιαστικά μετά τις 20-21 Ιουνίου μπαίνει πιο σταθερά το καλοκαίρι και σταθεροποιείται» είπε και προσέθεσε:

«Βλέποντας τις πορείες θερμοκρασιών μακροπρόθεσμα, μέχρι και τα τέλη του μήνα (σ.σ. Μαΐου) θα έχουμε σχετική ψύχρα για την εποχή, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Τι σημαίνει αυτό; Τα μεσημέρια θα έχουμε 22-25 βαθμούς. Από τις αρχές Ιουνίου, όμως, θα έρθουν πιο θερμές αέριες μάζες και θα αρχίσει να ζεσταίνει. Το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπούμε σε πιο καλοκαιρινές θερμοκρασίες, εκτός από το Αιγαίο, όπου θα έχει μελτέμι και οι θερμοκρασίες θα μείνουν πιο δροσερές».

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel