Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Υποτίμηση της αξίας των ακινήτων ως και 20%
Υποτίμηση της αξίας των ακινήτων ως και 20%
05.08.2013 | 11:42

Υποτίμηση της αξίας των ακινήτων ως και 20%

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Νέα βουτιά είναι πιθανόν να σημειωθεί στην αγορά ακινήτων τον επόμενο χρόνο, καθώς από τις αρχές του 2014, οπότε και αναμένεται να εφαρμοστεί η άρση των πλειστηριασμών, οι ειδικοί προβλέπουν νέα μείωση στην αξία των ακινήτων και μάλιστα σε ποσοστό που μπορεί να αγγίξει το 20%, σύμφωνα με «Το Βήμα».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με εταιρεία πιστοποιημένων εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων, η άρση των πλειστηριασμών, αλλά και ο υπό διαμόρφωση νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα δεν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες, ώστε να αντιστραφεί το ήδη αρνητικό κλίμα στην αγορά ακινήτων.

Επισημαίνουν πως η άρση των πλειστηριασμών θα λειτουργήσει μάλλον αρνητικά, καθώς υπάρχει υπερπληθώρα ακινήτων που αναμένουν να βγουν σε πλειστηριασμό.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως οι ενστάσεις της τρόικας για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων μπορεί να οδηγήσει σε διατήρηση του ΕΕΤΗΔΕ ή ακόμα και σε έναν υψηλό νέο φόρο, που αναπόφευκτα θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για υποψήφιους νέους αγοραστές.

Οι μελέτες της εταιρείας δείχνουν - με βάση το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που συνδέονται με τα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς και τις τρέχουσες αξίες του 2013 σε σχέση με το 2008 - πως η μείωση της αξίας για τις κατοικίες θα κυμανθεί από 12 έως 21%.

 

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018