Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση | Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση | Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή
28.05.2020 | 09:02

Μειώνεται στο 13% ο ΦΠΑ στην εστίαση | Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τις εκπτώσεις σε ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα λόγω κορωνοϊού.

Με τις διατάξεις εφαρμόζεται μειωμένος ΦΠΑ 13% από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020 στα μη αλκοολούχα ποτά, τον καφέ, το τσάι κ.λπ. καθώς και στα εισιτήρια κινηματογράφων και τις μεταφορές προσώπων και των αποσκευών τους.
 
Δείτε αναλυτικά την τροπολογία για την μείωση του ΦΠΑ
Επίσης, ο μειωμένος ΦΠΑ εφαρμόζεται και στις επιτόπιες καταναλώσεις μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.
 
30% η έκπτωση για τα χαμένα ενοίκια
Στην τροπολογία περιλαμβάνεται και το πακέτο αποζημίωσης των ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι έχασαν τουλάχιστον 40% των μισθωμάτων που εισέπρατταν τους προηγούμενους μήνες.
 
 
Ορίζεται ότι εφόσον εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά τουλάχιστον 40% έχουν δικαίωμα έκπτωσης ποσού ίσου με το 20% επί του 60% των μισθωμάτων αυτών από φορολογικές οφειλές με καταληκτική ημερομηνία από 31 Ιουλίου 2020. Δεν συμψηφίζονται με ρυθμίσεις δόσεων τμηματικής καταβολής.
 
Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν ζημιά προβλέπεται παράλληλα αναστολή της είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους και παράταση προθεσμιών καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών τους στην Εφορία.
 
Ειδικότερα:
 
Για όσους εκμισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνταν έκπτωση 40% τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και η καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής των οφειλών τους και δόσεων ρυθμίσεων ήταν εντός αυτών των μηνών οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 31 Αυγούστου και αντίστοιχα αναστέλλεται η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
Για όσους εκμισθώνουν ανίκητα σε δικαιούχους έκπτωσης 40% του ενοικίου τον Μάιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Για όσους μισθώνουν ακίνητα σε ενοικιαστές που δικαιούνται την έκπτωση 40% τον Ιούνιο οι προθεσμίες παρατείνονται μέχρι 30 Οκτωβρίου.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε καταθέσει την τροπολογία για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, ύψους 30 εκατ. ευρώ με την οποία προστίθεται στα καταστήματα που έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τις Κυριακές και το εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018