Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κινητικότητα στον Εβρο: Μετανάστες πλησιάζουν στα σύνορα | Σε επιφυλακή οι Αρχές

banner roots

Κινητικότητα στον Εβρο: Μετανάστες πλησιάζουν στα σύνορα | Σε επιφυλακή οι Αρχές
04.06.2020 | 09:11

Κινητικότητα στον Εβρο: Μετανάστες πλησιάζουν στα σύνορα | Σε επιφυλακή οι Αρχές

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στον Έβρος καθώς σύμφωνα με τοπικά Μέσα στα σύνορα με την Τουρκία έχει συγκεντρωθεί πλήθος μεταναστών.

Ειδικότερα, το evrosonline.gr επικαλούμενο πληροφορίες έκανε χθες λόγο για έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα. Σύμφωνα με το evrosonline.gr, το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000.
 
Από την πλευρά του το radioevros.gr, επικαλούμενο ασφαλείς πληροφορίες ανέφερε ότι λεωφορεία που μετέφεραν μετανάστες έφτασαν στην Αδριανούπολη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ιστοσελίδα Haber Turk έκανε λόγο για «ταξίδι ελπίδας» μέσω Ανδριανούπολης για τους μετανάστες.
 
Αντιδήμαρχος Φερρών: Υπάρχει κινητικότητα από μετανάστες στην πλευρά της Τουρκίας
Ο αντιδήμαρχος Φερρών, κ. Δημήτρης Κολγιώνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΣΚΑΪ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για κινητικότητα από την πλευρά της Τουρκίας στον Έβρο. Ανέφερε πως στο κεντρικό και Νότιο Έβρο για την ώρα η κατάσταση είναι ήρεμη και πως υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα των ελληνικών δυνάμεων, ότι δεν έχει φτάσει μεγάλος αριθμός μεταναστών στα σύνορα, και ότι αν χρειαστεί υπάρχουν στην περιοχή και οι αγρότες για να συμβάλλουν και αυτοί. Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρχει η ίδια αποφασιστικότητα όπως συνέβη και τον Μάρτιο.
 
Πρόεδρος συνοριοφυλάκων: Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία
«Βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη ροή σε γκρουπ η οποία όπως φαίνεται είναι διαχειρίσιμη γιατί ήδη έχουμε αυξήσει τις δυνάμεις μας μετά και τους 400 που ήρθαν με απόσπαση την περασμένη βδομάδα. Έτσι, οι περιπολίες είναι πολλές», αναφέρε στον ΣΚΑΪ ο Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων, κ. Π. Χαρέλας,.
 
«Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά μας. Τα τουρκικά ΜΜΕ παίζουν τους αριθμούς 6000 και παραπάνω, ότι μαζεύονται στα σύνορα κλπ», πρόσθεσε ενώ εξήγησε «βλέπουμε στην παραποτάμια περιοχή απέναντι γκρουπάκια τα οποία κινούνται και άλλα προσπαθούν να περάσουν τον ποταμό και να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος. Οι αποτροπές από την δική μας πλευρά είναι συνεχής ενώ βλέπουμε ότι γενικότερα συγκεντρώνονται από την απέναντι πλευρά όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν μια ιδιαίτερη ανησυχία, τουλάχιστον δικές μας δυνάμεις».
 
Παράλληλα συμπλήρωσε πως «φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει από την απέναντι πλευρά μια κινητικότητα. Εμείς είμαστε σε ετοιμότητα. Ωστόσο όπως σημειώνει «να μην ενδίδουμε στην προπαγάνδα των τουρκικών μέσων σε σχέση με το πόσοι μαζεύονται κλπ»
 
Σε σχέση με τις περιοχές που ασκείται πίεση αυτή την φορά ο ίδιος υπογράμμισε πως σε γενικές γραμμές στα ίδια κομμάτια περίπου από εκεί που υπάρχει πρόσβαση τουλάχιστον από την μεριά της Τουρκίας να περάσουν. «Έχουμε όμως αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ο στρατός έχει εντείνει τις περιπολίες του. Νομίζω ότι στην παρούσα φάση η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη με την δύναμη την οποία έχουμε» τόνισε ο κ. Χαρέλας.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel