Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απαγωγή Μαρκέλλας: Αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες η 33χρονη | Τι είπε στην απολογία της

banner roots

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες η 33χρονη | Τι είπε στην απολογία της
24.06.2020 | 08:57

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αρνείται τις κακουργηματικές κατηγορίες η 33χρονη | Τι είπε στην απολογία της

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε η 33χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση της απαγωγής 10χρονης ανήλικης κοντά σε σχολείο της Κάτω Τούμπας.

Αργά χθες το βράδυ μάλιστα η αστυνομία κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία της 33χρονης κατηγορούμενης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση πρόκειται για την Ειρήνη Μούρθου (του Κοσμά και της Ευαγγελίας), η οποία μετά την απολογία της ενώπιον της α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.
 
Κατά την εισαγγελική διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».
 
 
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458, ενώ εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.
 
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, η 33χρονη, την οποία οι αρχές αναζητούσαν βασισμένες σε μαρτυρίες ως «κοκκινομάλλα», είχε κουρέψει κοντά τα μαλλιά της προκειμένου να μην αναγνωριστεί.
 
 
Η 33χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού και αρπαγής της μικρής Μαρκέλλας
 
Ειρήνη Μούρθου
Στη φυλακή η 33χρονη -Τι είπε στην απολογία της
Η 33χρονη μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση αρπαγής της ανήλικης κοντά σε σχολείο της Κάτω Τούμπας και πήρε τον δρόμο για τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας. Όπως έγινε γνωστό, η κατηγορούμενη -απολογούμενη- αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που της αποδίδει το κατηγορητήριο και συνδέονται με ασελγείς πράξεις, αποδεχόμενη μόνο την προμήθεια ναρκωτικών, την οποία απέδωσε στην τοξικοεξάρτησή της, ενώ υπέβαλε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.
 
«Δεν υπήρξε ερωτική έλξη για την 10χρονη σε καμία περίπτωση για ανήλικα παιδιά. Επιλέγω ερωτικούς συντρόφους μεγαλύτερους σε ηλικία από εμένα. Έτσι όπως την πήρα έτσι θα την παρέδιδα. Ήμουν θολωμένη (βλέποντας ειδήσεις) σε μια κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Κατέστρεψα τον φορητό υπολογιστή στην Κατερίνη όταν διάβασα ότι η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται κοντά στην σύλληψη μου, πανικόβλητη για να μην εντοπιστώ», είπε απολογούμενη η 33χρονη, σύμφωνα με το δικηγόρο της
 
Κατά την απολογία της, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη την ακολούθησε «οικειοθελώς» και απέδωσε σε «φαντασίωση» μέρος των όσων κατέθεσε στους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς. Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι πρόθεσή της ήταν να φροντίσει την ανήλικη, θέλοντας να καλύψει το «ψυχικό κενό» που άφησε στην ίδια η έλλειψη του παιδιού της, το οποίο της «αποστέρησε εκδικητικά» ο πρώην σύζυγός της. Αναφορικά με την προανακριτική της κατάθεση, όπου φέρεται να ομολογεί τις πράξεις της, η 33χρονη ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και πιέσεων.
 
Για το κινητό και το λαπ-τοπ που της αποδίδεται ότι κατέστρεψε πριν συλληφθεί στην Παραλία Κατερίνης, τόνισε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή επειδή πανικοβλήθηκε μήπως εντοπισθεί, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι έβγαλε μία «σέλφι» με την μαθήτρια την ώρα που «έπαιζαν και χόρευαν». Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή της κράτηση, μέτρο κατά του οποίου, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα προσφύγει εντός των επόμενων ημερών. Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια -μόλις ολοκληρωθούν- τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το κινητό και το λαπ-τοπ που κατασχέθηκαν.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το