Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εντόπισαν 13 ακόμα μολότοφ στην περιοχή του ΑΠΘ
Εντόπισαν 13 ακόμα μολότοφ στην περιοχή του ΑΠΘ
19.08.2013 | 16:32

Εντόπισαν 13 ακόμα μολότοφ στην περιοχή του ΑΠΘ

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Δεύτερη παρτίδα με βόμβες μολότοφ εντοπίστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων ωρών στην περιοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Αυτήν την φορά, διερχόμενος κάλεσε, χθες το μεσημέρι, την Άμεση Δράση και ανέφερε την ύπαρξη ύποπτων αντικειμένων στο πεζοδρόμιο της οδού Εθνικής Αμύνης, έξω από την Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί των τμημάτων Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος και Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) που διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 13 βόμβες μολότοφ.

Όπως αποδείχθηκε, οι αυτοσχέδιες κατασκευές αποτελούντο από γυάλινες φιάλες με εύφλεκτο υγρό, ενώ στο στόμιο κάθε φιάλης είχε προσαρμοστεί κομμάτι υφάσματος. Οι κατασκευές περισυνελέγησαν και εστάλησαν για εργαστηριακό έλεγχο.

Σχεδόν ένα 24ωρο νωρίτερα, τα ξημερώματα του Σαββάτου, εργαζόμενος της εταιρείας φύλαξης του ΑΠΘ εντόπισε μέσα στους χώρους του Ιδρύματος κιβώτιο με 20 βόμβες μολότοφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τρεις από τις βόμβες είχαν προσαρμοστεί με αυτοκόλλητη ταινία κροτίδες και μεταλλικές βίδες, ενώ οι υπόλοιπες ήταν παρόμοιες μ' αυτές που βρέθηκαν λίγες ώρες αργότερα.

Από τις αστυνομικές αρχές διενεργείται προανάκριση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

seajets superRunner

 

youtube channel