Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Διακόπτει η EBU την δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

banner roots

Διακόπτει η EBU την δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ
20.08.2013 | 10:14

Διακόπτει η EBU την δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ως τις 21 Αυγούστου θα είναι δυνατή η παρακολούθηση της ΕΡΤ μέσω του Διαδικτύου καθώς η ΕBU (European Broadcasting Union) σταματά τη ροή του προγράμματος των απολυμένων δημοσιογράφων μέσω του δορυφόρου και της ιστοσελίδας της, όπως ανακοίνωσε.


Η ανακοίνωση αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την ενημέρωση ότι η "αντικαταστάτρια" της ΕΡΤ, "Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση" θα αρχίσει να μεταδίδει πρόγραμμα αυτή την εβδομάδα.

Προστίθεται πως από τις 12 Ιουνίου, όταν η ελληνική κυβέρνηση σταμάτησε απότομα την λειτουργία της ΕΡΤ, η EBU στήριξε 8,5 εκατομμύρια live streams προς 2,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες και ότι "απηύθυνε κατ' επανάληψη έκκληση για την αποκατάσταση δημόσιων ΜΜΕ στην Ελλάδα, καθώς κάτι τέτοιο είναι ζωτικής σημασίας για τον Πολιτισμό, τη Δημοκρατία και την ίδια την κοινωνία" όπως λέει.

Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση αναφέρει επίσης πως η ηγεσία της έχει απευθυνθεί στην ελληνική κυβέρνηση προσφέροντάς της στήριξη και τεχνογνωσία προκειμένου η ΝΕΡΙΤ, όπως αναφέρει, να εκπληρώσει την αποστολή της για ανεξάρτητη ενημέρωση.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το