Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου
Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου
22.08.2013 | 10:20

Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄ Λυκείου

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Α΄Λυκείου με τις αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας καθώς και το πρόγραμμα για την Α' και Β' τάξη Εσπερινών Λυκείων αλλά και των Ημερήσιων και Εσπερινών Γυμνασίων.

Στην Α΄τάξη Γενικού Λυκείου θα διδάσκονται μαθήματα συνολικής διάρκειας 35 ωρών την εβδομάδα. Οι μαθητές θα παρακολουθούν 9 κοινά μαθήματα για όλους και ένα μάθημα επιλογής, το οποίο επιλέγεται μεταξύ τριών μαθημάτων (Πληροφορική, Διαχείριση Φυσικών Πόρων και Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός).

Εμφαση δίνεται στα Αρχαία Ελληνικά, τα οποία θα διδάσκονται 5 ώρες την εβδομάδα, στην Αλγεβρα, στη Γεωμετρία και στην Πολιτική Παιδεία. Οι ξένες γλώσσες θα διδάσκονται μόνο δυο ώρες, ενώ ο μαθητής δεν θα έχει την επιλογή εκμάθησης δεύτερης ξένης γλώσσας. Και στο Γυμνάσιο οι ώρες διδασκαλίας θα είναι 35 με ιδιαίτερη έμφαση στα Μαθηματικά και τα Αρχαία.

Η ισχύς του νέου προγράμματος για τα Γυμνάσια αρχίζει από το σχολικό έτος 2013-2014 για την Α΄ τάξη Γυμνασίου, από το σχολικό έτος 2014-2015 για τη Β΄ τάξη Γυμνασίου και από το σχολικό έτος 2015-2016 για τη Γ΄ τάξη Γυμνασίου.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018