Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κορωνοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff

banner roots

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff
29.09.2020 | 09:42

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα επαναληπτικά τεστ στα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου Mein Schiff

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα στον έλεγχο για τον κορωνοϊό που έγινε στους 12 εργαζόμενους στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που κατέπλευσε στις 05:00 στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σε νέο έλεγχο που έγινε και στους 12 εργαζόμενους του κρουαζιερόπλοιου, αυτοί βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι χθες, σε ανακοίνωσή της, η TUI είχε αναφέρει ότι στα επαναληπτικά τεστ οι έξι από τους 12 υπαλλήλους είχαν βρεθεί αρνητικοί και αναμένονταν τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους έξι.
 
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα 12 τεστ που έγιναν στην Κρήτη βρέθηκαν οριακά θετικά και στον επανέλεγχο με επαναληπτικά τεστ που έγιναν εν πλω προέκυψε χθες βράδυ ότι τα 6 βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό, ενώ σήμερα και τα υπόλοιπα 6 τεστ βγήκαν αρνητικά. Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν πάντως ότι οι πρώτες θετικές ενδείξεις ενδεχομένως να οφείλονται σε λάθος του εργαστηρίου της Κρήτης με το οποίο συνεργάζεται η εταιρεία.
 
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν αναμένεται να πάνε πλέον στο κρουαζιερόπλοιο, σε αυτό ωστόσο οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ συνεχίζονται κανονικά και θα ακολουθηθεί όλη η προβλεπόμενη διαδικασία.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ έχει γίνει ήδη ο πρώτος έλεγχος και κλιμάκια έχουν λάβει δείγματα επιφανειών προς εξέταση βάσει των πρωτοκόλλων, έχουν ληφθεί δείγματα από τα 12 μέλη του πληρώματος τα οποία είχαν βγει την Κυριακή οριακά θετικά. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ιχνηλατηθούν οι επαφές των μελών του πληρώματος, ωστόσο εφόσον βγουν αρνητικά τα νέα τεστ δεν υπάρχει λόγος να γίνει περαιτέρω έρευνα.
 
Πάντως, ήδη έχουν απομονωθεί τα άτομα με τα οποία έχουν έρθει σε επαφή τα μέλη του πληρώματος που αρχικά είχαν βρεθεί θετικά στον ιό.
 
Το πλοίο έφτασε στις 5 το πρωί και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε για να πραγματοποιήσει ελέγχους.
 
«Από τα 666 μέλη πληρώματος, οι 23 είναι Ελληνες και είναι καλά στην υγεία τους. Θα εξεταστούν το πρωί στον Πειραιά», είπε αρχικά χθες το βράδυ στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Κοκκάλας, και συνέχισε: «Σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία θα μπει αμέσως το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να κάνει ελέγχους σε πλήρωμα και επιβάτες. Μέχρι στιγμής 12 μέλη βρέθηκαν θετικά σε ελέγχους που έγιναν στο Ηράκλειο και τηρούνται τα πρωτόκολλα από την εταιρία και τους υπεύθυνους του πλοίου. Κανείς δεν μπαίνει ή βγαίνει μέχρι να γίνει η δειγματοληψία στο πλοίο. Οταν θα γίνει αυτό, τότε θα εισέλθουμε σε λεπτομέρειες».
 
Το σημείο στην πύλη Ε12 είναι αποκλεισμένο, καθώς κανείς δεν μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτό, από την ώρα που έφτασε εκεί το κρουαζιερόπλοιο.
 
Ασυμπτωματικά τα μέλη με κορωνοϊό
 
Χθες επικράτησε μια σύγχυση όσον αφορά τα θετικά κρούσματα στο πλήρωμα. Οι πληροφορίες έλεγαν για 12 κρούσματα στο πλήρωμα, ωστόσο η TUI, στην οποία ανήκει το πλοίο, ανέφερε πως στα επαναληπτικά τεστ οι έξι υπάλληλοι βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τεστ για τους άλλους έξι. Τονίζεται πάντως πως και στις 12 περιπτώσεις οι υπάλληλοι είναι καλά στην υγεία τους, καθώς είναι ασυμπτωματικοί.
 
Το πλοίο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος και έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι στο πλήρωμα, θα παραμείνουν εντός του κρουαζιερόπλοιου. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο -Πειραιάς-Κέρκυρα.
 
Η ανακοίνωση της TUI
«Στο πλαίσιο του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της TUI Cruises, στο οποίο προβλέπεται η διενέργεια τακτικών δειγματοληπτικών ελέγχων COVID-19 στο πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, εντοπίστηκαν σήμερα, Δευτέρα 28/09, δώδεκα μέλη του πληρώματος του πλοίου ''Mein Schiff 6'' θετικοί στον ιό. Κανένα από τα δώδεκα μέλη του πληρώματος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα.
Στα δώδεκα άτομα πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στο πλοίο επαναληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντισωμάτων. Τα πρώτα έξι αποτελέσματα αποδείχθηκαν αρνητικά (28/09, έως τις 4:30 μ.μ.). Τα υπόλοιπα έξι αναμένονται μέχρι αύριο το πρωί. Επιπλέον, θα διενεργηθούν έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος».
 
Ο όμιλος επισημαίνει ότι ως καθαρά προληπτικό μέτρο και σύμφωνα με τις αυστηρές διαδικασίες λειτουργίας που ισχύουν για τα κρουαζιερόπλοια, όπως αυτές συμφωνήθηκαν με τις ελληνικές αρχές, τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.
 
«Η ΤUI Cruises έχει προετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για την ασφαλή επανέναρξη των κρουαζιέρων, ενώ όλες οι διαδικασίες έχουν προσδιοριστεί σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές. Έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής και κανόνες απόστασης στο πλοίο. Η TUI Cruises διαθέτει σύστημα διαδικασιών διαχείρισης κρούσματος COVID-19 στο πλοίο, το οποίο τίθεται σε ισχύ. Το πλοίο κατευθύνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η TUI Cruises βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές. Χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα».
 
Πηγή: iefimerida.gr 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το