Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Κυβέρνηση: Ανησυχία για την πλειοψηφία των 155
achilladelis
Κυβέρνηση: Ανησυχία για την πλειοψηφία των 155
26.08.2013 | 10:38

Κυβέρνηση: Ανησυχία για την πλειοψηφία των 155

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις τελευταίες εβδομάδες και ορισμένες επιχειρηματικές κινήσεις που γίνονται σε διάφορα πεδία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί ορισμένα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα να επιδιώξουν το επόμενο διάστημα να εκμεταλλευτούν τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να αποπειραθούν να πιέσουν την κυβέρνηση προς όφελός τους.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει απόλυτη εικόνα για ορισμένες συζητήσεις - κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, είχε σπεύσει σε ανύποπτο χρόνο να δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν εκβιάζεται και πως ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει μπροστά και να ολοκληρώσει τον «κύκλο» των μεταρρυθμίσεων που έχει ήδη ξεκινήσει. «Οποιος τολμά, ας ρίξει την κυβέρνηση...», είχε επισημαίνει, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θεωρούν ότι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και πως κανείς, παρά τις όποιες διαφωνίες ή ενστάσεις έχει ως προς την ακολουθούμενη πολιτική, δεν πρόκειται να ενδώσει σε πιέσεις από οπουδήποτε κι αν αυτές προέλθουν.

«Είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων μας και σύντομα θα αποδείξουμε στην πράξη ότι οι θυσίες των πολιτών έπιασαν τόπο», ανέφερε μιλώντας στο «Εθνος» τακτικός συνομιλητής του κ. Σαμαρά, προειδοποιώντας με αυτόν τον τρόπο ότι μια κυβερνητική αστάθεια αυτή την ώρα θα ήταν έγκλημα για την ίδια τη χώρα.

Κύκλος συναντήσεων
Ο κ. Σαμαράς, πάντως, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει έναν «κύκλο» συναντήσεων με βουλευτές προκειμένου να τους ενημερώσει ο ίδιος για την κυβερνητική στρατηγική καθώς και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με την έναρξη της ολομέλειας της Βουλής.

Παράλληλα, έχει ζητήσει από όλους τους υπουργούς να ενημερώνουν τακτικά τους βουλευτές που μετέχουν στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και μέσα από τις συζητήσεις αυτές να γίνονται -εάν είναι εφικτό- αλλαγές στα νομοσχέδια, αλλά και παράλληλα το κάθε μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας να γνωρίζει απόλυτα τα «βήματα» των υπουργών.

Στόχος του πρωθυπουργού να μην επαναληφθεί η ιστορία με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, όπου απαιτήθηκε η δημόσια παρέμβαση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, προκειμένου να εκτονωθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018