Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις: Στο Δημόσιο με πανελλήνιες εξετάσεις

banner roots

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις: Στο Δημόσιο με πανελλήνιες εξετάσεις
18.10.2020 | 13:03

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις: Στο Δημόσιο με πανελλήνιες εξετάσεις

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις στο Δημόσιο, οι οποίες θα γίνονται με ετήσιες πανελλαδικές εξετάσεις.

Το νομοσχέδιο, που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπει νέο, ενισχυμένο ΑΣΕΠ, πανελλαδικές εξετάσεις για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, καθώς και «fast track» ψηφιακές διαδικασίες, ώστε να καλύπτονται άμεσα, αλλά με αντικειμενικό και αξιοκρατικό τρόπο, οι ανάγκες φορέων και υπηρεσιών και να τερματιστούν οι καθυστερήσεις ακόμα και πάνω από δύο έτη που υπάρχουν σήμερα από την προκήρυξη μέχρι τον διορισμό.

Το νομοσχέδιο θα κατατέθει στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο διατηρείται η αντικειμενικότητα στον τρόπο επιλογής των υποψηφίων και ενισχύονται περαιτέρω η ψηφιοποίηση των διαδικασιών, που θα οδηγήσει σε ταχύτερη διεκπεραίωση των προσλήψεων, και η αξιοκρατία στην επιλογή προσωπικού με στόχο να επιλέγεται «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση».

Πώς θα γίνονται οι εξετάσεις

Ο διαγωνισμός θα περιλαμβάνει ερωτήσεις γενικών γνώσεων για όλους τους υποψηφίους, εξειδικευμένες ερωτήσεις ανάλογα με τις ειδικότητες, καθώς και τεστ δεξιοτήτων και προσωπικότητας.

Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή» από την οποία η ανεξάρτητη Αρχή, αφού ελέγχει και διασταυρώνει τα προσόντα του κάθε υποψηφίου, στη συνέχεια θα αντλεί τους διοριστέους, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε φορέα.

Η επίδοση στη γραπτή δοκιμασία θα είναι το βασικό κριτήριο για την κάλυψη κενών θέσεων, καθώς δεν θα δίνεται τόση σημασία στα τυπικά προσόντα. «Δεν μας ενδιαφέρει τόσο η συσσώρευση χαρτιών (τίτλων σπουδών) και βαθμών από οποιοδήποτε πανεπιστήμιο όσο η αξιοποίηση των γνώσεων, των ικανοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: stra.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το