Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Την Τετάρτη το «αντίο» στον καθηγητή Μάργαρη

the roots web banners 06

Την Τετάρτη το «αντίο» στον καθηγητή Μάργαρη
28.08.2013 | 09:38

Την Τετάρτη το «αντίο» στον καθηγητή Μάργαρη

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής Περιβαλλοντολογίας, συγγραφέας και επί 14 χρόνια διευθυντής του ελληνικού National Geographic, Νίκος Μάργαρης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ήταν χαρισματικός και ιδιαίτερα δραστήριος, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή αρθρογραφούσε.

Γεννήθηκε στο Βόλο το 1943 και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκανε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης όπου εξελέγη διευθυντής τομέα Οικολογίας στην ηλικία των 35 ετών, όπως επίσης και στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου υπήρξε πρόεδρος του τμήματος Περιβάλλοντος.

Υπήρξε πρωτοπόρος της Μεσογειακής Οικολογίας Φυτών, εμπνέοντας φοιτητές να συνεχίσουν το έργο του.

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα, ήταν συγγραφέας, δημοσιογράφος και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών και ντοκιμαντέρ, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, που ευαισθητοποίησαν το ευρύ κοινό σε θέματα φυσικού, κοινωνικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.

Ευτύχησε να γίνει πατέρας και να κρατήσει πρόσφατα στα χέρια του τον πρώτο του εγγονό.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι από το Α' Νεκροταφείο.

 

Πηγή: nooz.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel