Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρεπούση υπέρ της κατάργησης των θρησκευτικών

the roots web banners 06

Ρεπούση υπέρ της κατάργησης των θρησκευτικών
04.09.2013 | 18:17

Ρεπούση υπέρ της κατάργησης των θρησκευτικών

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Να καταργηθεί η διδασκαλία των θρησκευτικών ή ν’ αλλάξει η ύλη σε θρησκειολογία εισηγήθηκε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δομή των νέων Γενικών και Τεχνικών Λυκείων στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η Μαρία Ρεπούση τόνισε ότι δεν συνάδει η έννοια του σύγχρονου Λυκείου με τη διδασκαλία των θρησκευτικών: «στην Β΄ και Γ΄ των Επαγγελματικών Λυκείων δεν υπάρχει η ιστορία. Αυτοί θα γίνουν πολίτες του κράτους. Και διδάσκονται ιστορία μόνο στην Α΄ Λυκείου. Αντίθετα, διδάσκονται τα Θρησκευτικά και αναρωτιέμαι: γιατί ενώ θέλετε να κάνετε ένα νέο σύγχρονο Λύκειο, επιμένετε στην αντίληψή σας για τα Θρησκευτικά που δεν είναι καν θρησκειολογία όπως ήταν σε παλαιότερα σχέδια επί της υπουργίας της Άννας Διαμαντοπούλου;».
Η κ. Ρεπούση πρόσθεσε, επίσης, ότι «όλη η σύγχρονη εκπαίδευση δεν πιστεύει πια στη θρησκευτική κατήχηση, παρά στην επαφή των παιδιών με τις θρησκείες μέσα από ένα μάθημα ιστορικό, κοινωνιολογικό, για το ρόλο που έπαιξαν οι θρησκείες στην πορεία της ανθρωπότητας, και δέχομαι ότι έπαιξαν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Τα θρησκευτικά με την έννοια της ορθόδοξης κατήχησης, κατά τη γνώμη μας, δεν έχουν θέση στο σύγχρονο Λύκειο.

Εσείς όχι μόνο δεν τα κάνετε προαιρετικά ή δεν τα αλλάζετε, αλλά επιμένετε σε μια κυρίαρχη θέση η οποία αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα Σπουδών του Επαγγελματικού Λυκείου, αλλά και στα υποχρεωτικά μαθήματα που δίνουν εξετάσεις τα παιδιά για να πάρουν το απολυτήριό τους. Εξάλλου δεν νομίζω ότι όσο περισσότερη ορθόδοξη κατήχηση κάνουν τα παιδιά στα σχολεία τόσο καλύτεροι χριστιανοί θα γίνουν. Αντίθετα υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες και η Βιολογία που είναι βασική επιστήμη και δεν ξέρω πως μπορούν σε μια σειρά από ειδικότητες να απουσιάζει η Βιολογία ή να υποβαθμίζονται οι Φυσικές Επιστήμες».

 

Πηγή: athensvoice.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel