Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας διεθνώς

the roots web banners 06

Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας διεθνώς
06.09.2013 | 05:50

Βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας διεθνώς

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Βελτίωση κατέγραψε η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του World Economic Forum για την ανταγωνιστικότητα. Φέτος η χώρα μας κατέλαβε την 91η θέση μεταξύ 148 χωρών,, όταν πέρυσι καταλάμβανε την 96η θέση μεταξύ 142 κρατών. 

Όπως έγραψε "Το Βήμα", η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης, ωστόσο  οι συντάκτες της έκθεσης αναγνωρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται προς την κατεύθυνση της υπέρβασης των δυσκολιών. Αγκάθια στην αξιολόγηση του World Economic Forum παραμένουν η διαφθορά, το πολιτικό περιβάλλον, το φορολογικό πλαίσιο, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση και η γραφειοκρατία.

Ιδιαίτερα χαμηλές είναι οι επιδόσεις που καταγράφει η Ελλάδα στο μακροοικονομικό περιβάλλον, όπου καταλαμβάνει την προτελευταία θέση (147) της κατάταξης, αλλά και  στην ανάπτυξη της χρηματοπιστωτικής αγοράς (137η θέση). Στην αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας λαμβάνει την 127η θέση, στην αποδοτικότητα της αγοράς αγαθών την 108η θέση, ενώ και σε θέματα καινοτομίας η Ελλάδα βρίσκεται στην 87η θέση, καθώς διαπιστώνονται υστερήσεις.

Βελτίωση των επιδόσεων και σχετικά καλές θέσεις σημειώνει η χώρα μας στον  τομέα της υγείας και της βασικής εκπαίδευσης όπου καταλαμβάνει την 35η, στις υποδομές (38η θέση), στην τεχνολογική ετοιμότητα (39η θέση), στην ανώτερη εκπαίδευση (41η θέση), αλλά και στο μέγεθος της αγοράς (47η θέση).

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το