Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού
facebook seminaria
Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού
22.02.2021 | 20:31

Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στη σύσταση ειδικού κλιμακίου, που θα πραγματοποιεί προληπτικούς ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) στα στελέχη του Λιμενικού, προχώρησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Υπηρεσία Υγειονομικού πραγματοποιούνται ημερησίως rapid test.

Οι συντονιστές Covid-19 του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις εκάστοτε υπηρεσίες αξιολογούν τα περιστατικά στενών επαφών κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων, ύποπτων κρουσμάτων επί συμπτωματολογίας, και δίνονται οι ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη λήψη δειγμάτων σε στελέχη που επρόκειτο να μεταβούν σε αποστολές (ΜΥΑ, ΚΕΑ, ΜΕΛΣ κ.ά.) καθώς και σε στελέχη από υπηρεσίες της Αττικής που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλη λιμενική αρχή.

«Το σχέδιο δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ειδικό κλιμάκιο, προληπτικών ελέγχων γρήγορου τεστ αντιγόνου υλοποιείται σε συνεργασία με τις ΠΕΔΙΛΣ και λαμβάνει υπόψη τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του ιού Sars-Cov-2 και την προστασία του προσωπικού μας»

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018