Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πολιτική θύελλα για τη δήλωση Δρίτσα περί «17Ν» -Αφωνος ο Τσίπρας, «πάρε θέση» ζητεί η ΝΔ | Αδωνις: «Διάγραψέ τον»

banner roots

Πολιτική θύελλα για τη δήλωση Δρίτσα περί «17Ν» -Αφωνος ο Τσίπρας, «πάρε θέση» ζητεί η ΝΔ | Αδωνις: «Διάγραψέ τον»
03.03.2021 | 09:13

Πολιτική θύελλα για τη δήλωση Δρίτσα περί «17Ν» -Αφωνος ο Τσίπρας, «πάρε θέση» ζητεί η ΝΔ | Αδωνις: «Διάγραψέ τον»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Πολιτική θύελλα προκλήθηκε από τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα ότι η «17Ν» δεν έχει τρομοκρατήσει κανέναν.

Η σοκαριστική δήλωση έγινε στο Κανάλι 1 του Πειραιά, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη».
 
Στην αντίδραση της δημοσιογράφου, η οποία δήλωσε σοκαρισμένη από τη συγκεκριμένη δήλωση, ο κ. Δρίτσας αντέτεινε: «Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί, πιστεύω εγώ, από τη δράση αυτών των οργανώσεων. Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη "17 Νοέμβρη". Αντίθετα, ο ελληνικός λαός έχει τρομοκρατηθεί από πάρα πολλές άλλες πολιτικές».
«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε. Λέτε ότι δεν είχαμε τρομοκρατηθεί ως λαός από τη "17 Νοέμβρη" με τις δολοφονίες;», τον ρώτησε, επιμένοντας, η δημοσιογράφος Λία Λάππα, με τον κ. Δρίτσα να επιμένει στην τοποθέτησή του και να απαντά: «Ναι, βεβαίως, το έχω βιώσει».
 
Η ΝΔ αντέδρασε αμέσως με ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα στο Κανάλι Ένα, ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη ''17 Νοέμβρη'', προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων. Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει», τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Επιχείρησε να τα μαζέψει ο Δρίτσας: Λάθος διατύπωση λόγω... πίεσης χρόνου
Λίγο αργότερα, ο Θ. Δρίτσας επιχείρησε να μαζέψει την αρχική δήλωσή του, υποστηρίζοντας ότι λόγω πίεσης χρόνου είπε ό,τι είπε. «Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» ανέφερε σε νέα δήλωσή του, για να προσθέσει: «Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι ''κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν'', αναφερόταν στην Ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».
 
 
Το πρέσινγκ της Νέας Δημοκρατίας στον Τσίπρα συνεχίστηκε
Ωστόσο, η ΝΔ εξακολούθησε το ασφυκτικό πρέσινγκ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να τερματίσει την αφωνία και να πάρει θέση για τις δηλώσεις του βουλευτή του.
 
«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα. Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».
 
«Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
 
Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας οφείλει να διαγράψει τον Δρίτσα
Ακόμη πιο λάβρος κατά των δηλώσεων υποστήριξης του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Θοδωρή Δρίτσα αλλά και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά να αποδοκιμάσει και διαγράψει τον βουλευτή του. «Αφού καμία δήλωση δεν έχει γίνει μέχρι τώρα, στην πραγματικότητα στηρίζουν την απεργία πείνας. Ο πραγματικός λόγος που τη στηρίζουν είναι γιατί πιστεύουν τα ίδια με τον Δημήτρη Κουφοντίνα και αυτό είναι σοκαριστικό για την Ελληνική Δημοκρατία. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ως κόμμα του δημοκρατικού τόξου αν δεν κατακρίνει τη δήλωση Δρίτσα, ακόμα και να τον διαγράψει! Δεν μπορεί κανένας βουλευτής να σταθεί αν έχει έτσι δημόσια στηρίξει τρομοκρατική οργάνωση όπως τη 17Ν», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Τα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου» όπως ο Κουφοντίνας
«Σήμερα έγινε ίσως η πιο σεχταριστική πολιτική δήλωση που έχει γίνει από βουλευτή καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης!», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η τρομοκρατία σε όλο τον δυτικό κόσμο διώκεται ποινικά με τους σκληρότερους νόμους, ο εκθειασμός της διώκεται και αυτός ποινικά. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και δυτικών αξιών αν επαινείς την τρομοκρατία».
 
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε ορθή την επιλογή της κυβέρνησης να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι νόμοι για όλους και να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως έκανε εκείνη του Τσίπρα στα «καπρίτσια» ενός «κακομαθημένου» όπως ο Κουφοντίνας, που «θεωρεί ότι πρέπει να έχει ειδική μεταχείριση».
 
Χρηστίδης (ΚΙΝΑΛ): Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αποδοκιμάσει καθαρά
Οι δηλώσεις Δρίτσα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση και του ΚΙΝΑΛ. Ο εκπρόσωπος του κόμματος Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε «απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά» όσα δήλωσε.
 
«Όσα είπε ο κ. Δρίτσας είναι απαράδεκτα, ανιστόρητα και προκλητικά. Η τρομοκρατία είναι εχθρός της Δημοκρατίας. Πληρώσαμε πολύ ακριβά, ως χώρα, τη δράση της ''17Ν'', ώσπου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να την εξαρθρώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει, καθαρά, τις δηλώσεις του βουλευτή του», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το