Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

banner roots

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων στο Παίδων «Αγία Σοφία»
03.03.2021 | 14:55

Εισαγγελική παρέμβαση για τα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων Αγία Σοφία από εργαζόμενο.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν  έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος των ανηλίκων.
 
Σύμφωνα με όσα έχουν δημοσιοποιηθεί, την καταγγελία έκανε εργαζόμενος στο νοσηλευτικό ίδρυμα, σε βάρος συναδέλφου του τραυματιοφορέα. Για την υπόθεση, που φαίνεται να αφορά δύο περιπτώσεις ανηλίκων, διενεργείται Διοικητική Έρευνα ενώ ο καταγγελλόμενος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο τραυματιοφορέας προέβη σε ανάρμοστες σεξουαλικές πράξεις κατά ανηλίκων.
 
Κικίλιας: Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά
 
Να διαβιβαστεί αμέσως στον εισαγγελέα ο φάκελος που αφορά σε καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου από εργαζόμενο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» ζήτησε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Μάλιστα, ο ίδιος σε ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει: «Ο φάκελος διαβιβάζεται αμέσως και αρμοδίως στα χέρια του εισαγγελέα. Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο τραυματιοφορέας βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων από την περασμένη Πέμπτη, έγινε ΕΔΕ από τη διοίκηση του νοσοκομείου και σήμερα ο εργαζόμενος περνάει από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.
 
Ο κ. Κικίλιας όταν ενημερώθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε: «Καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά». Επίσης, ζήτησε από τον διοικητή του νοσοκομείου να στείλει άμεσα τον φάκελο στον εισαγγελέα.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel