Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τέλος στην ελληνική Silicon Valley βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας
perifereia aigaiou

ikteo limnou
Τέλος στην ελληνική Silicon Valley βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας
30.09.2012 | 17:53

Τέλος στην ελληνική Silicon Valley βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σε συνδυασμό με την ολιγωρία της Πολιτείας οδηγεί στην ακύρωση μιας από τις σημαντικότερες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην χώρα, του Τεχνολογικού Πάρκου Ακρόπολις.

Το σχέδιο δημιουργίας του Τεχνολογικού Πάρκου με την επωνυμία «Ακρόπολις» προέβλεπε τη δημιουργία μιας ελληνικής Silicon Valley σε χώρο παλιού λατομείου στις Αφίδνες στην Πάρνηθα, όπου θα στεγάζονταν 127 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Ανάμεσα στους επιχειρηματίες και τις εταιρείες που συμμετείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο ήταν γνωστά ονόματα της Πληροφορικής στην Ελλάδα όπως ο Νίκος Παπανδρέου της Intersys, o Γιώργος Γεράρδος του Πλαίσιου, ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη, η Intracom, o Πάνος Γερμανός των Public, o Θόδωρος Φέσσας της InfoQuest αλλά και εταιρείες όπως η Forthnet, η PC Systesms, η Unisystem, η MLS Πληροφορική και άλλες.

Οι εταιρείες αυτές, όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», είχαν επενδύσει τα τελευταία χρόνια περίπου 12 εκατ. ευρώ για την επένδυση του Τεχνολογικού Πάρκου, ευελπιστώντας ότι το project θα δημιουργούσε περίπου 8.000 νέες θέσεις εργασίας για επιστήμονες και διοικητικούς υπαλλήλους και θα έφερνε επενδύσεις συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, με την απόφασή 2880/2012 του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο καταρρέει καθώς το ΣτΕ ακυρώνει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο ορίζεται ως περιοχή της επένδυσης η Πάρνηθα. Οι δικαστές βάσισαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένα χώρος βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας αλλά και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, το οποίο προβλέπει προστασία των ορεινών όγκων και ανάσχεση της εξάπλωσης των πόλεων.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο χώρος στον οποίο σχεδιαζόταν να γίνει η ελληνική “Silicon Valley” ήταν σε παλιό λατομείο των Αφιδνών, επομένως η χρήση θα ήταν ηπιότερη απ' ότι πριν ενώ σχεδιαζόταν και ανάπλαση του χώρου. Το ΣτΕ όμως έκρινε ότι η ηπιότερη χρήση δεν δικαιολογεί την χωροθέτηση με δεδομένο ότι ο νόμος ορίζει την πλήρη αποκατάσταση του χώρου. Τέλος να σημειωθεί ότι το project έχει λάβει αδειοδότηση εδώ και οκτώ χρόνια.


Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018