Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Κρίσιμες αποφάσεις για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

banner roots

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Κρίσιμες αποφάσεις για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και μετακινήσεις από δήμο σε δήμο
09.04.2021 | 08:55

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Κρίσιμες αποφάσεις για λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη και μετακινήσεις από δήμο σε δήμο

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σήμερα συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι με κυρίαρχο ζήτημα τις αποφάσεις για το λιανεμπόριο στις τρεις περιοχές που παραμένει κλειστό.

Τα καταστήματα άνοιξαν σε όλη τη χώρα την Δευτέρα με εξαίρεση την Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, καθώς κρίθηκε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές αυτές έκριναν ακατάλληλο το άνοιγμα γι’ αυτή την εβδομάδα. Οι καταστηματάρχες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν να δουν τι θα αποφανθούν οι ειδικοί για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.
 
Στο μικροσκόπιο και οι διαδημοτικές μετακινήσεις
Ένα άλλο ζήτημα που πιθανότατα θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033, θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές. Και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.
 
 
«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές» ανέφερε.
 
Βεβαίως, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν αποφάσεις πριν την Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, παρά μόνο για συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
 
Πηγή: iefimerida.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το