Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανοίγουν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου | Τέλος τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου

banner roots

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου | Τέλος τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου
05.05.2021 | 20:10

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα φροντιστήρια για τη Γ' Λυκείου | Τέλος τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Το πράσινο φως για να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα φροντιστήρια για την προετοιμασία των μαθητών της Γ' λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις, δίνουν οι ειδικοί, από τις 10 Μαΐου.

Παράλληλα, από τις 15 αποφασίσθηκε να σταματήσουν τα ραντεβού για το λιανεμπόριο, ενώ το Σάββατο 8 του μήνα ανοίγουν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες.

Σε ο,τι αφορά το λιανεμπόριο, από τις 15 Μαΐου, σύμφωνα με τις σημερινές αποφάσεις, τα click away και click inside θα είναι πλέον παρελθόν, καθώς έγινε επίσης αποδεκτό το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει το υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να δρομολογηθεί απ’ τη μεθεπόμενη εβδομάδα η κατάργηση των προκαθορισμένων ραντεβού και η αποστολή sms.

Ένα διάστημα ικανό, όπως έκριναν, ώστε να υπάρχουν οι πρώτες σαφείς ενδείξεις στο επιδημιολογικό φορτίο απ’ την επανεκκίνηση της εστίασης. Επίσης η ημερομηνία δεν είναι τυχαία με δεδομένο ότι για τότε έχει προσδιοριστεί και το άνοιγμα του τουρισμού.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 10 Μαΐου, θα υπάρξει η χαλάρωση στον περιορισμό που ισχύει για τις συναθροίσεις στα μεγάλα καταστήματα, άνω των 500 τ.μ.. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, ο περιορισμός στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. θα πέσει στο 1 άτομο ανά 50 τμ, από 1 ανά 100 τμ που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εσωτερικών, «η επανέναρξη της λειτουργίας των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών πρόκειται να εξεταστεί εντός των δύο επόμενων εβδομάδων και πάντα σε συνάρτηση με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή επαναλειτουργία τους χωρίς την παραμικρή έκπτωση στο
κρίσιμο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας».

Νωρίτερα το υπουργείο Εργασίας είχε κάνει γνωστό ότι δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί τη Δευτέρα μαζί με τα σχολεία.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζεται ότι δεν υφίσταται θέμα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών την Δευτέρα 10 Μαΐου.

Η επαναλειτουργία των σταθμών αυτών θα εξεταστεί αργότερα ανάλογα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

Σχετικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν έγκαιρα.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το