Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία: Με τις βεβαιώσεις για τα self test ανά χείρας (photos)

banner roots

Επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία: Με τις βεβαιώσεις για τα self test ανά χείρας (photos)
10.05.2021 | 09:49

Επέστρεψαν οι μαθητές στα σχολεία: Με τις βεβαιώσεις για τα self test ανά χείρας (photos)

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Στα σχολεία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, όπως και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην διά ζώσης επαναλειτουργία μετά από αρκετό διάστημα των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων μετά από αρκετές εβδομάδες τηλεκπαίδευσης. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του ΙNTIME NEWS οι μαθητές βρέθηκαν σήμερα με τους γονείς και τις βεβαιώσεις για τα self tests ανά χείρας έξω από τα σχολεία.

sxoleia epanaleitoyrgoyn mathites goneis exo1

sxoleia epanaleitoyrgoyn mathites goneis exo2

sxoleia epanaleitoyrgoyn mathites goneis exo3

Και στη Θεσσαλονίκη, sτο 17ο και 3ο Δημοτικό σχολείο -που συστεγάζονται στο ίδιο κτήριο επί της Δελφών- όπου φοιτούν 240 μαθητές και μέχρι το πρώτο κουδούνι στιγμής η διαδικασία κύλησε ομαλά. Μαθητές με τη συνοδεία των γονέων τους κατέφθασαν στο σχολικό συγκρότημα και δηλώνουν χαρούμενοι στο ThessToday.gr για την επιστροφή τους στα δια ζώσης μαθήματα.

sxoleia epanaleitoyrgoyn mathites goneis exo4

Εκπαιδευτικοί του δημοτικού μιλώντας στο ThessToday.gr ξεκαθάρισαν πως κανένας μαθητής δεν θα εισέλθει εντός του σχολείου χωρίς self test, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα αρνητή γονέα – μαθητή στη διαδικασία.

Και στη Λάρισα, μαθητές Δημοτικού έφταναν στα σχολεία με τα έντυπα για το self test ανά χείρας όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του larissanet.gr.

sxoleia epanaleitoyrgoyn mathites goneis exo5

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Tα πρώτα αποτελέσματα των self tests

Συνολικά 255.528 αποτελέσματα self test μαθητών, δασκάλων και λοιπού προσωπικού σχολείων είχαν καταχωρηθεί στην ειδική πλατφόρμα του gov.gr έως τις 19:00 της Κυριακής, και τα 858 εξ αυτών ήταν θετικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί ήταν αυτοί που αμέλησαν να παραλάβουν τα δωρεάν τεστ από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν κάνει το απαραίτητο τεστ ενόψει της μετάβασής τους στο σχολείο αύριο.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ θα μεταβούν στα σχολεία χωρίς υποβολή στοιχείων στο σύστημα, αλλά με γραπτή δήλωση του αποτελέσματος.

Επαναλειτουργούν από σήμερα φροντιστήρια - Επανεκκίνηση και σε αθλήματα

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Ακόμα, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το