Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες- «Εσπασε ο πάγος»

banner roots

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες- «Εσπασε ο πάγος»
14.06.2021 | 18:33

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στις Βρυξέλλες- «Εσπασε ο πάγος»

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε μετά από μια ώρα το τετ-α-τετ που έμοιαζε ως απίθανο ενδεχόμενο μέχρι πριν από λίγους μήνες - Με διαλλακτικό προσωπείο είχε εμφανισθεί λίγο πριν το ραντεβού ο Τούρκος πρόεδρος - «Έσπασε ο πάγος» η πρώτη πληροφορία για το κλίμα αναμέσα στους δύο άνδρες

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6.30 η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μια συνάντηση που έμιαζε ως απίθανο ενδεχόμενο έμοιαζε μέχρι και πριν από λίγους μήνες. Η συνάντηση είχε ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό: στις 17.20, αντί για τις 17.05. 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται να δώσει αργότερα συνέντευξη Τύπου, όπου αναμένεται να αναφερθεί και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Νωρίτερα, πάντως, είχε επιδείξει διαλλακτικό προσωπείο,  μιλώντας σε εκδήλωση του Γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.  Ενόψει των συναντήσεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και -κυρίως- τον Τζο Μπάιντεν,  Χαρακτήρισε (νατοϊκό) «σύμμαχο» την Ελλάδα, αναφέροντας παράλληλα ότι η επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η επίλυση των «διμερών θεμάτων», όπως είπε, θα υπηρετήσει την σταθερότητα και και την ευημερία στην περιοχή.

Η σχετική αναφορά έχει ως εξής:

«Σεβόμαστε το Διεθνές δίκαιο, την δικαιοσύνη και την ισότητα, τα αμοιβαία δίκαια και συμφέροντα στις σχέσεις με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναβίωση του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της γείτονος και συμμάχου, Ελλάδας, όπως και η επίλυση των διμερών θεμάτων, επίσης θα υπηρετήσει την σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή».

 Ο κ.Μητσοτάκης δεν αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, να κάνει δήλωση. 

24312402
 
Πηγή: protothema.gr
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το