Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Nέα εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του συζυγοκτόνου, λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή

banner roots

Nέα εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του συζυγοκτόνου, λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή
22.06.2021 | 09:07

Nέα εξέλιξη: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του συζυγοκτόνου, λίγο πριν οδηγηθεί στον ανακριτή

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των Γλυκών Νερών, σε ό,τι αφορά την πλευρά του 32χρονου καθ’ ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, δεύτερος συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε την παραίτησή του. Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο κ. Σπύρου είπε ότι δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.
 
Ερωτηθείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ο δικηγόρος υποστήριξε πως είναι προσωπικής φύσεως. Συγκεκριμένα, η δήλωσή του έχει ως εξής:
 
«Καλημέρα σας, είμαι ο Βασίλης Σπύρου, εις εκ των δικηγόρων. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω με την υπεράσπιση αυτής της υπόθεσης, σε κανένα σκέλος της, για προσωπικούς λόγους. Και σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τη συνεργασία»
 
 
Οταν ρωτήθηκε ξανά για τους λόγους που οδήγησαν στην παραίτησή του είπε:
 
«Σήμερα ένας άνθρωπος περνά από τον ανακριτή και κρίνεται το μέλλον ενός μωρού. Επομένως οι προσωπικοί μου λόγοι δεν έχουν σημασία»
 
Ακολουθεί η δήλωση του πρώην συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Σπύρου:
 
 
Σήμερα η απολογία
Η διαδικασία της απολογίας ενώπιον του ανακριτή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί , ωστόσο είναι πιθανό να καθυστερήσει για διαδικαστικούς λόγους.
 
Ο δικαστικός λειτουργός θα ζητήσει από τον καθ' ομολογία δράστη του εγκλήματος να εξιστορήσει την δική του εκδοχή για αυτά που καταγράφονται στην δικογραφία για την ανθρωποκτονία και την θανάτωση ενός ζώου που η 20χρονη υιοθέτησε κουταβάκι και πίστευε πως θα μεγαλώνει μαζί με την 11 μηνών κόρη της.
 
Θα του ζητήσει παράλληλα να εξηγήσει όλα όσα έκανε μετά τον ασφυκτικό θάνατο της Καρολάιν προκειμένου να παραπλανήσει τις Αρχές. Ο 32χρονος καλείται να λογοδοτήσει για δύο κακουργήματα ενώ του καταλογίζονται και δύο πλημμελήματα που αφορούν την ψευδή καταγγελία που έκανε περί ληστείας και των ψευδών καταθέσεων που έδινε επί σειρά ημερών στην Αστυνομία.
 
Γλυκά Νερά: Τι θα υποστηρίξει η υπεράσπιση του πιλότου
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο συνήγορος πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης , ο κατηγορούμενος σκοπεύει απολογούμενος να δώσει κάθε λεπτομέρεια και να εκθέσει στον ανακριτή κάθε στοιχείο της υπόθεσης «στοιχεία που δεν τα έχει πει μέχρι στιγμής» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Όπως εκτιμάται , η υπεράσπιση του 32χρονου με υπόμνημα που θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό και όσα δια ζώσης υποστηρίξει ο κατηγορούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τα δεδομένα της δικογραφίας αποβλέποντας σε ενδεχόμενα οφέλη όχι τόσο για την σημερινή διαδικασία αλλά για την επόμενη μέρα. Για την μέρα που ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου.
 
Ο κ. Παπαϊωαννίδης σε δημόσιες δηλώσεις του τονίζει πως δεν ήταν τίποτε από όσα έγιναν την επίμαχη νύχτα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, προσχεδιασμένο από τον εντολέα του και αναφέρει πως «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα».
 
Στην ομολογία που έδωσε στους αστυνομικούς, μετά από οκτώ ώρες εξέτασης, ο ίδιος ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης , αναφέρθηκε σε μία μεγάλη ένταση μεταξύ του ζευγαριού . Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς πως το θύμα έκανε βίαιη κίνηση απέναντι στο μωρό και περιγράφει μια ιδιαίτερα φορτισμένη κατάσταση ανάμεσα τους που οδήγησε σε ένα ατύχημα.
 
Ωστόσο η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εναντίον του αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τα στοιχεία της υπόθεσης καταλήγουν πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν εκπνεύσει αγωνιζόμενη να πάρει ανάσα πάνω από το μαξιλάρι καθώς την πίεζε στο κεφάλι ο 33χρονος. Ο ίδιος ο κατηγορούμενος σε δεύτερη ομολογία στους αστυνομικούς παραδέχθηκε πως η 20χρονη κοιμόταν λίγα λεπτά πριν την θανατώσει. Φαίνεται επίσης να είχε κάνει «προπαρασκευαστικές πράξεις» , όπως η «εξουδετέρωση» των καμερών ασφαλείας.
 
 
Η υπεράσπιση 32χρονου γνωρίζει πως η κατηγορία που αποδίδεται στον καθ' ομολογίαν δολοφόνο αν στο δικαστήριο δεν αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό , φέρνει τον κατηγορούμενο αντιμέτωπο και με ισόβια, με εκτιτέα τα 16 χρόνια. Αντίθετα η εκδοχή της ειδικής συνθήκης, της διένεξης που κατέληξε σε ανθρωποκτονία λόγω συναισθηματικής φόρτισης, τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη με ανώτατο όριο τα 15 χρόνια και κατά πολύ μικρότερα με ελαφρυντικό.
 
Έτσι θεωρούν κομβικής σημασίας για το επόμενο στάδιο , αυτά που θα πει σήμερα ο πιλότος ενώπιον του Ανακριτή. Η διαδικασία αναμένεται να είναι πολύωρη και οι ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού θα είναι δεκάδες.
 
Η υπεράσπιση του πιλότου αποσκοπεί παράλληλα να αμβλύνει την εκτίμηση των δικαστικών αρχών που εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κρίνοντας όχι μόνο πως έχει οικονομική και τεχνική δυνατότητα να διαφύγει αλλά και πως οι πράξεις του δηλώνουν άνθρωπο "που δεν έχει αναστολές".
 
Οι πράξεις μετά το έγκλημα, από τα αμέσως επόμενα λεπτά μέχρι και την σύλληψη του, είναι το επόμενο θέμα που θα επιχειρήσει η υπεράσπιση να εξηγήσει στις δικαστικές αρχές , ισχυριζόμενη πως η στόχευση ήταν να φροντίζει το παιδί.
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel