Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο

banner roots

Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο
03.07.2021 | 12:04

Απέραντη θλίψη: Έφυγε από τη ζωή η μικρή Αναστασία που έπασχε από σπάνιας μορφής καρκίνο

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Απέραντη είναι η θλίψη για την 7χρονη Αναστασία την ανιψιά της Έρρικας Πρεζεκάκου η οποία τελικά δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή χτυπημένη από μιας σπάνιας μορφής επιθετικού παιδικού καρκίνου.

Συγκλονίζει το μήνυμα της μητέρας

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η μητέρα της Αναστασίας από την προσωπική της σελίδα στο Facebook. Μάλιστα έφυγε από τη ζωή την ημέρα της επετείου του γάμου της με τον Ηλία Τριανταφυλλάκη.

«Σήμερα έχουμε επέτειο γάμου με τον Elias Triantafyllakis και σήμερα διάλεξε η κόρη μας το παρανυφάκι μας να φύγει από την ζωή.

Η Αναστασια πάλεψε όσο λίγοι , ήταν πάντα αισιόδοξη και έδωσε γερή μάχη με το χειρότερο είδος καρκίνου που έχει υπάρξει ποτέ.

Έφυγε ήρεμη στον υπνο της με την μανούλα και τον πατερούλη της να την κρατάνε αγκαλιά. Ξέρω πόσοι προσευχηθηκατε για αυτή την νεράιδα και ξέρω και πόσοι ήσασταν δίπλα μας όλο αυτο το διάστημα που παλεύαμε και σας ευχαριστώ. Η Αναστασια δεν υποφέρει πια…», έγραψε στην ανάρτηση της.

Συμπαράσταση στους τραγικούς γονείς

Την ίδια ώρα εκατοντάδες είναι οι διαδικτυακοί φίλοι της Ξένιας Πρεζεράκου που με τα μηνύνατά τους σπεύδουν να τους δώσουν κουράγιο. 

Η Έρρικα Πρεζαράκου αποχαιρετά την ανιψιά της

Πένθος και απέραντη θλίψη έχει προκαλέσει ο θάνατος της 7 χρονης Αναστασίας η οποία πάλεψε γενναία με μια μορφή επιθετικού καρκίνου για πολλούς μήνες. Η θεία της, η Έρρικα Πρεζεράκου την αποχαιρετά με ένα σπαραξικάρδιο μήνυμα μέσα από τα social media.

«Σήμερα θα πας να συναντήσεις τους φίλους σου τα υπόλοιπα αγγελακια εκεί στο Παράδεισο . Χαρές και γέλια που θα κάνετε .. παιχνίδια πολλά θα έχουν εκεί για σένα να ξέρεις Αναστασια μου ..

Μας τίμησες αγγελούδι μου 7 χρόνια της ζωή σου τα μοιράστηκες απλόχερα , θυμίζοντας μας πως είναι οι Άγγελοι στη Γη .
Μην μας κοιτάς εμάς εδώ που κλαίμε καρδούλα μου … μην μας δίνεις σημασία ,
απο χαρα είναι αγάπη μου που έκανες ότι είχε αποφασίσει η ψυχή σου και ο Θεός .. απο χαρα είναι τα δάκρυα μας που είχαμε την τιμή να δούμε πως είναι οι νεράιδες… και ποσό μαχήτριες είναι στα ακατόρθωτα ..

Δεν θα σου πω αλλά λόγια .. θα μπω σε σιωπή.. μπας και ακούσω το σιγοτραγουδισμα σου απο εκεί ψηλά που θα παίζεις …

Καλό Παράδεισο Αναστασια μου», γράφει η Έρρικα Πρεζεράκου για την μικρή Αναστασία.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Errica Prezerakou (@errika_prezerakou)

Η μάχη με τον καρκίνο

Τον Σεπτέμβριο του 2020 η Αναστασία είχε διαγνωστεί με επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου, την γνωστή και ως dipg. Οι γιατροί στην Ελλάδα δεν τις έδιναν πολλές ελπίδες και οι γονείς της αποφάσισαν να ταξιδέψουν στην Αμερική προκειμένου η μικρή Αναστασία να ακολουθήσει θεραπεία.

Αρχικά είχαν ταξιδέψει στο Χιούστον του Τέξας καθώς εκεί υπήρχε μια κλινική με εξειδίκευση στη συγκεκριμένη ασθένεια. Στη συνέχεια οι γονείς της, Ξένια Πρεζεράκου και Ηλίας Τριανταφυλλάκης, την μετέφεραν στη Νέα Υόρκη που τελικά άφησε την τελευταία της πνοή.

Η οικογένεια ταξίδεψε στο Χιούστον για 2 μήνες, ενώ ο συνολικός χρόνος που χρειάστηκε για τη θεραπεία ήταν 18 μήνες.

Το κόστος ξεπερνούσε τις 700.000 ευρώ κι έτσι ξεκίνησε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από όλη την Ελλάδα με τίτλο Support Anastasia.

Support Anastasia: Η πρωτοβουλία μέσα από την οποία αγαπήσαμε όλοι την μικρή Αναστασία

Το κύμα αλληλεγγύης, λοιπόν, ξεκίνησε από την Καλαμάτα και απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.

«Το κόστος όπως είναι λογικό είναι δυσβάσταχτο, θα αγγίξει τις 700.000€, αλλά όταν υπάρχει ψυχή και ανθρωπιά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο» είχαν γράψει οι γονείς του παιδιού και από τότε στήθηκε αλυσίδα αλληλεγγύης – Support Anastasia.

Οι κουμπαράδες που στήθηκαν σε όλα τα καταστήματα της Καλαμάτας γέμισαν, ενώ την ίδια στιγμή σύλλογοι, ενώσεις, φορείς από το εξωτερικό, ιδιώτες, αλλά και πολλά σχολεία, έστειλαν από το υστέρημά τους και κατάφεραν να συγκεντρωθεί το ποσό των 700.000 ευρώ.

Το νέο είχε ανακοινωθεί από τους γονείς της μικρής Αναστασίας μέσα από το νοσοκομείο, ευχαριστώντας όλο τον κόσμο που στήριξε τον αγώνα της 7χρονης κόρης τους.

 

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το