Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γκάγκα: Θα κλείσουν σχολεία, αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση

banner roots

Φωτογραφία: Eurokinissi Φωτογραφία: Eurokinissi
04.09.2021 | 13:19

Γκάγκα: Θα κλείσουν σχολεία, αν δούμε ότι υπάρχει μετάδοση

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Το άνοιγμα των σχολείων σχολίασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μετά την ανακοίνωση των μέτρων που τίθενται σε ισχύ.

Σε δηλώσεις της στο OPEN, η κα Γκάγκα έκανε λόγο για πολύ προσεκτικά βήματα, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στα σχολεία θα παρακολουθείται.

«Ξεκινάμε με πολύ προσεκτικά μέτρα. Θα είμαστε από πάνω, θα το παρακολουθούμε. Το πρωτόκολλο είναι αυστηρό. Αν υπάρξει μετάδοση, θα κλείσει το σχολείο. Θα το δούμε, θα το παρακολουθήσουμε αν υπάρξουν πολλά κρούσματα στα σχολεία θα δούμε αν πρέπει να γίνουν αλλαγές. Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπάρξουν τόσα πολλά κρούσματα. Η παρακολούθηση γίνεται, με το ένα κρούσμα δεν θεωρούμε ότι θα είναι άλλα 30 και δεν το είδαμε μέχρι στιγμής στα σχολεία. Ξεκινάμε με πολύ αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό, αλλά δεν θα υποχρεώσουμε όμως τα παιδιά να εμβολιαστούν παρόλο που το συστήνουμε», τόνισε.

Γκάγκα: Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην κυριαρχία της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα, τονίζοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί τη λήψη οριζόντιων μέτρων.

«Χθες βλέπαμε τα δεδομένα με τον κ. Τσιόδρα και των υπουργό. Η μετάλλαξη Δέλτα αφορά πάνω από το 90% κρουσμάτων, σχεδόν 100%. Δεν θέλει κανείς μας να λάβουμε οριζόντια μέτρα. Πρέπει σαν κοινωνία να πορευτούμε όλοι μαζί για την ασφάλεια και το μέλλον όλων μας. Ο εμβολιασμός είναι πάρα πολύ σημαντικός. Η Δανία με ποσοστό εμβολιασμού πάνω του 80% των πολιτών δεν έχει κρούσματα και αποσύρει τα μέτρα στις 10 του μήνα. Μπορεί κάποιος εμβολιασμένος να κολλήσει αλλά σκεφτείτε ότι στους ευπαθείς ενήλικες, στους πάνω των 70 ετών, το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πάνω από 70%. Κι έχουμε ανθρώπους με βαριά προβλήματα υγείας. Αν σκεφτείτε ότι οι νοσηλείες είναι λιγότερες και ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών είναι μη εμβολιασμένοι σημαίνει ότι ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο μέσο πρόληψης. Είναι σημαντικό για τη δημόσια υγεία, την προστασία, το μέλλον μας και το μέλλον της χώρας να είμαστε ασφαλείς. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί ο κόσμος για να αποκτήσουμε ανοσία. Με αυτή τη σκέψη θα προχωρήσουμε».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και εάν υπάρχει πρόβλεψη, μετά την αναστολή εργασίας τους για την κάλυψη των κενών στο ΕΣΥ. «Θα γίνουν πολύ γρήγορα οι προσλήψεις. Αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα – ελλείψεις από ότι μου λένε συνάδελφοι που μίλησα», είπε.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel