Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Νεκταρία, το 13ο θύμα γυναικοκτονίας από τις αρχές του χρόνου | Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα

banner roots

Η Νεκταρία, το 13ο θύμα γυναικοκτονίας από τις αρχές του χρόνου | Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα
30.10.2021 | 10:59

Η Νεκταρία, το 13ο θύμα γυναικοκτονίας από τις αρχές του χρόνου | Σοκάρουν οι περιγραφές για το άγριο έγκλημα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

H 48χρονη Νεκταρία ήταν το 13ο θύμα γυναικοκτονίας στη χώρας μας από τις αρχές του χρόνου. Μια χρονιά κατά την οποία το θέμα των γυναικοκτονιών ήρθε στο προσκήνιο, συζητήθηκε και συζητείται για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην θρηνήσουμε άλλες γυναίκες.

Η 48χρονη Νεκταρία, το θύμα της νέας γυναικοκτονίας

Θύμα της νέας γυναικοκτονίας στην Ιεράπετρα Κρήτης η 48χρονη Νεκταρία, μητέρα τεσσάρων παιδιών 25, 22 και δύο δίδυμων κοριτσιών 18 ετών.

Δράστης της δολοφονίας ο πρώην σύζυγός της, με τον οποίο είχαν πάρει διαζύγιο. Η Νεκταρία επιχειρούσε να προχωρήσει στη ζωή της, ο πρώην σύζυγός της ζήλευε, της έστησε καρτέρι και την σκότωσε. Η ιστορία σοκάρει.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο γυναικοκτόνος ήταν ένα άτομο που δημιουργούσε συχνά προβλήματα. Ιδιοκτήτης εταιρείας φορτηγών που πτώχευσε πριν λίγα χρόνια, αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η Νεκταρία ήταν ένα άτομο που, όπως την περιγράφουν άνθρωποι που την γνώριζαν, στήριζε με κάθε τρόπο την οικογένειά της, δούλευε συνεχώς για να ζήσει τα παιδιά της. Τη στιγμή, μάλιστα, που αναζητούσε τη νέα της εργασία, ήταν εκείνη που την καταδίωξε ο πρώην σύζυγός της και την σκότωσε.

«Από ό,τι γνωρίζω, έχουν πάρει κανονικά διαζύγιο, ωστόσο εκείνος δεν έφευγε από το σπίτι. Η 48χρονη, όμως, ξανάφτιαξε τη ζωή της και, απ’ ό,τι γνωρίζω, εκείνος το έμαθε πρόσφατα. Η κοπέλα έμενε με το νέο της φίλο, ενώ δύο ημέρες πριν ο πρώην σύζυγός της είχε προαναγγείλει ότι θα τη σκοτώσει, αλλά όλοι πίστευαν ότι θα έμενε στα λόγια», επισήμανε στο cretapost η διευθύντρια του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία.

«Ήταν απόλυτα ψύχραιμος»

Το cretapost, βασιζόμενο σε μαρτυρία της διευθύντριας του ξενοδοχείου όπου έγινε η άγρια δολοφονία, επισημαίνει ότι ο δράστης ήταν απόλυτα ψύχραιμος, ενώ είχε προαναγγείλει την πρόθεσή του να τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η 48χρονη έφυγε χθες το πρωί από το σπίτι όπου έμενε με τον νέο της σύντροφο, στην Ιεράπετρα, για να πάει στο ξενοδοχείο, στην περιοχή της Περιστεράς, προκειμένου να κάνει ένα δοκιμαστικό για να πιάσει δουλειά.

Ο 54χρονος την ακολούθησε από το σπίτι της

«Η κοπέλα ήρθε το πρωί να κάνει δοκιμαστικά, για να δούμε αν θα την πάρουμε του χρόνου. Αυτός, όπως μάθαμε, την ακολούθησε από το σπίτι της. Η μητέρα μου βρισκόταν στο πάρκινγκ όταν η κοπέλα έφτασε στο ξενοδοχείο, συνοδευόμενη από τον φίλο της. Ο φίλος της έφυγε και στη συνέχεια η 48χρονη μπήκε μέσα και πλησίασε τη μητέρα μου.

»Εκείνη την ώρα μπαίνει αυτός με τη μηχανή του στο πάρκινγκ και την εμβολίζει, τη ρίχνει κάτω. Σηκώνεται η Νεκταρία και η μητέρα μου φεύγει για να πάει να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν επέστρεψε η μητέρα μου, είδε τον 54χρονο πάλι στο πάρκινγκ, απόλυτα ψύχραιμο. Δεν γνώριζε ότι λίγα δευτερόλεπτα πριν την είχε σκοτώσει. Και του λέει: ''Πού είναι; Τι της έκανες;''. Εκείνος της απάντησε: ''Είχαμε προηγούμενα''. Και έφυγε», δήλωσε η διευθύντρια του ξενοδοχείου στο cretapost.

Περιγράφοντας τις επόμενες κινήσεις του 54χρονου, η διευθύντρια του ξενοδοχείου τόνισε ότι «στην είσοδο δεν έπαιρνε μπροστά η μηχανή του. Την παράτησε και έφυγε και πήγε στο δίπλα χωράφι, που είναι γκρεμός».

Την κυνηγούσε για να τη σκοτώσει

«Είδαμε από τις κάμερες ότι την κυνηγούσε για να τη σκοτώσει. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε», τόνισε η διευθύντρια του ξενοδοχείου.

Ο 48χρονος συνελήφθη μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις

Ο 48χρονος, μετά τη δολοφονία, είχε σταθεί στην άκρη ενός βράχου και απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει. Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις παραδόθηκε.

«Τον φοβούνταν κι εκείνη και τα παιδιά»

Μιλώντας στο MEGA, στενή φίλη του θύματος αποκάλυψε τις σχέσεις που είχε η 48χρονη με τον 54χρονο. «Ηταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία έκανε δύο δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

«Θα παρακαλέσω όλους τους κατοίκους της περιοχής να σεβαστούν τα παιδιά και να μη λένε όλα αυτά που λένε. Η Νεκταρία ήταν μια μάνα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο», εξήγησε η στενή φίλη της 48χρονης που δολοφονήθηκε.

Οπως σημείωσε η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα. «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ''μιλάτε σιγά, να μην τον ενοχλήσουμε''. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα δύο τα παιδιά, τα μικρά».

Επίσης, όπως ανέφερε, «από ό,τι είχα καταλάβει, είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην Αστυνομία, όχι στη Δικαιοσύνη».

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ ότι είχαν γίνει καταγγελίες κατά του συζυγοκτόνου

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ διαψεύδει ότι υπήρξαν καταγγελίες κατά του 54χρονου γυναικοκτόνου.

Ως απάντηση σε δημοσιεύματα που ανέφεραν πως η 48χρονη στην Κρήτη είχε προβεί σε καταγγελία σε βάρος του 54χρονου πρώην συζύγου της, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως δεν είχε καταγγελθεί ποτέ ο γυναικοκτόνος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε διάφορα μέσα και στο διαδίκτυο αναφορικά με την υπόθεση ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα στο νομό Λασιθίου, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ανακοινώνεται ότι: Σε καμία αστυνομική Υπηρεσία του ανωτέρω νομού, δεν είχε καταγραφεί ή καταγγελθεί οτιδήποτε, σε βάρος του εμπλεκόμενου ημεδαπού, που να σχετίζεται με την υπόθεση».

Σήμερα η κηδεία

Η κηδεία της 48χρονης Νεκταρίας θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το cretapost, αναμένεται να κηδευτεί στον τόπο καταγωγής της, τον Αμπελούζο, στη Μεσαρά, στο Ηράκλειο, στις 14:00, παρουσία των παιδιών της, των στενών συγγενών και φίλων της.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το