Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής με σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων

banner roots

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής με σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων
25.11.2021 | 09:08

Αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες στο Κίνημα Αλλαγής με σκληρές μάχες μεταξύ των υποψηφίων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μαζική προσέλευση ψηφοφόρων περιμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη - Με περιοδείες και ομιλίες συνεχίζουν οι υποψήφιοι

Καμπάνια με στόχο την μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις κάλπες του πρώτου γύρου ξεκινά η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ «ακονίζουν» τα διλήμματα για την κρίσιμη αναμέτρηση του τελευταίου δεκαημέρου.

Ανδρουλάκης, Λοβέρδος και Παπανδρέου που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις, αλλά και οι κ.κ. Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης, θεωρούν βάσιμες τις ενδείξεις για την αυξημένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές και ετοιμάζονται για σκληρές μάχες στην τελική ευθεία. Η στρατηγική που ακολουθούν -ειδικά οι τρεις πρώτοι- παραπέμπει στο σύνθημα «ούτε μία χαμένη ψήφος» στον πρώτο γύρο, όπου και θα ξεχωρίσει το ισχυρό δίδυμο για την τελική αναμέτρηση του δεύτερου γύρου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επενδύει στη ρητορική των καθαρών μηνυμάτων, καλεί τους αποδέκτες να σπάσουν τους «κομματικούς μηχανισμούς» με την ψήφο τους και εννοεί ότι δεν απευθύνεται μόνο στο οργανωμένο κοινό. Οι πολιτικοί του φίλοι πιστεύουν ότι θα αποδειχθεί ο ισχυρός παίκτης του δεύτερου γύρου και διαπιστώνουν ότι η υποψηφιότητά του υποστηρίζεται από ψηφοφόρους του ευρύτερου χώρου. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική του ατζέντα δεν συμπεριλαμβάνει «γέφυρες» με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Εμείς είμαστε η συνέχεια της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν θα αφήσουμε κανέναν νεόκοπο, λαϊκιστή και ψεύτη να κλέψει την ιστορία μας» τόνισε χαρακτηριστικά χθες από τη Λάρισα καλώντας για άλλη μια φορά τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην εκλογική διαδικασία, ζητώντας τους «να παραμερίσουν κομματικούς μηχανισμούς». Με την ομιλία του επιχείρησε να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της υποψηφιότητάς του, έδωσε έμφαση στην ανάγκη για την επιστροφή της δυναμικής πορείας του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη συγκυρία, δεσμεύτηκε ότι θα μεγαλώσει την παράταξη και τα ποσοστά της και κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να καταστήσουν την 5η Δεκεμβρίου γιορτή της Δημοκρατίας και να επιλέξουν υπογραμμίζοντας ότι: «Δεν είμαι άνθρωπος των συγκεχυμένων μηνυμάτων και θέτω ευθέως τα κριτήρια». Ο κ. Λοβέρδος θα συνεχίσει και τις επόμενες μέρες πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα, ενώ όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του έχει έτοιμο σχέδιο κινητοποίησης μελών και φίλων για τον δεύτερο γύρο.

«Έχουμε προοπτική μόνο αν μας εμπιστευτούν ξανά οι νεότερες γενιές», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνοντας ότι στόχος του είναι «να σπάσουμε τις επετηρίδες» για να αποκτήσει ξανά το κόμμα του προοπτική. «Γιατί οι νέοι άνθρωποι αποστρέφονται την πολιτική; Διότι οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα κόμματα είναι πρόβλημα στη ζωή τους, δεν είναι λύση», εξηγεί με τις ομιλίες του και προκρίνει ένα νέο μοντέλο ανοιχτού κόμματος, χωρίς εσωτερικούς μηχανισμούς αποκλεισμού. «Η μειοψηφία να έχει λόγο και να είναι σεβαστή από την πλειοψηφία, αυτό είναι η φιλελεύθερη δημοκρατία. Η φιλελεύθερη δημοκρατία λοιπόν αν θέλουμε να είναι ισχυρή στην Ελλάδα, πρέπει να είναι και μέσα στα κόμματα», αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης υπογραμμίζοντας ότι με τον ίδιο στο τιμόνι της Χαριλάου Τρικούπη το κόμμα που οραματίζεται θα στηθεί από τα κάτω προς τα πάνω, με τη βάση να έχει τον πρώτο λόγο. Τι λέει για τις κυβερνητικές συνεργασίες;

«Ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλον, ο στόχος μας είναι να προχωρήσουμε μαζί με τους πολίτες σε μια πορεία σταθερότητας, προόδου, κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν δίνουμε λοιπόν έναν αγώνα μεταξύ μας 5 και 12 Δεκεμβρίου, δίνουμε έναν αγώνα με τον ίδιο μας τον εαυτό για να δώσουμε μια άλλη δυνατότητα στον ελληνικό λαό».

Για τον Γιώργο Παπανδρέου το πρώτο βήμα είναι -όπως είπε χθες από το Θησείο- η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στις 5 του Δεκέμβρη. Απευθυνόμενος στους πολίτες επέμεινε στην συνθήκη της εκλογικής διαδικασίας λέγοντας ότι:

pap

 


«Τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουμε όλοι εμείς. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν παράγοντες άλλων κομμάτων. Δεν θα επιτρέψουμε να τον εκλέξουν συμφέροντα και κατεστημένα, που χωρίς ντροπή θέλουν να ελέγχουν τις ζωές μας, για να ικανοποιούν τα δικά τους συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, συμπλήρωμα και δεκανίκι άλλων. Η Φώφη Γεννηματά, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις για να κρατήσει το κόμμα και να το μεγαλώσει. Συνταχθήκαμε μαζί της σε αυτήν την προσπάθεια». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά όσον αφορά στην κεντρική πολιτική μάχη με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Αν το επιτρέψουμε, δεν θα έχουμε πια λόγο ύπαρξης. Θα βρεθούμε εκτός ιστορικής αναγκαιότητας. Οι πολίτες, θα στραφούν οριστικά, είτε στα καθαρόαιμα δεξιά και αυταρχικά πρωτότυπα, από τη μια, είτε στις εύκολες απομιμήσεις, από την άλλη». Ο κ. Παπανδρέου με συνέντευξή του εν τω μεταξύ χθες στον Σκάι, δεν απέκλεισε να βγει τελικό αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο, εφόσον η συμμετοχή των μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ είναι μαζική.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως μέσω νέας ανακοίνωσης της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) σημειώνει όσον αφορά στους κανόνες της εκλογικής διαδικασίας:

ΕΔΕΚΑΠ_-_ΚΙΝΑΛΕΔΕΚΑΠ_ΚΙΝΑΛ_1


«Στις 5/12 και (αν χρειαστεί) στις 12/12 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου. Στις εκλογές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Με βάση τα άρθρα 4 και 5 του Καταστατικού:

Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής.

Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής ορίζονται όσοι συμφωνούν με τις αρχές, τις επιδιώξεις, την οργάνωση και τη λειτουργία του, αποδέχονται το πρόγραμμά του και το παρόν καταστατικό και επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του, στην προώθηση των θέσεών του και στην προβολή της δράσης του.

Κατά την διαδικασία των εκλογών όποιος/α δεν είναι μέλος του Κινήματος υπογράφει αίτηση και βεβαιώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος, ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει πλήρως τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την αντίστοιχη ιδιότητα με βάση τα σχετικά άρθρα του Καταστατικού και ακόμα συναινεί και εξουσιοδοτεί το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ για την χρήση των στοιχείων του καταλόγου ψηφισάντων με βάση το νομικό πλαίσιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου καθώς και οι εκπρόσωποι των υποψηφίων που θα παραμένουν εντός του εκλογικού κέντρου, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test τελευταίου 48ωρου. Επισημαίνεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel