Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έλεγχος στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σχεδόν 10.000 επιτυχόντων ΑΣΕΠ
afoi poriazi

xaritakis wide

Έλεγχος στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σχεδόν 10.000 επιτυχόντων ΑΣΕΠ
13.11.2013 | 08:43

Έλεγχος στα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας σχεδόν 10.000 επιτυχόντων ΑΣΕΠ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Την εξέταση της εγκυρότητας πιστοποιητικών γλωσσομάθειας που απετέλεσαν απαραίτητη προϋπόθεση για το διορισμό συνολικά 9.873 επιτυχόντων, σε 49 διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, του έτους 2003 ζήτησε σήμερα Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον ειδικό γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) Πάρη Νομικό.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η κυβέρνησης βάζει «τέλος στο καθεστώς ανομίας των πλαστών δικαιολογητικών», κάνοντας λόγο για ένα καθεστώς που «για πάρα πολλά χρόνια δηλητηρίαζε τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας».

«Θα σταματήσουμε μόνον όταν θα έχουμε εντοπίσει και τον τελευταίο επίορκο υπάλληλο», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η αποκάλυψη των «επιτηδείων» συνιστά χρέος «στους ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, στην κοινωνία, αλλά και στα παιδιά μας, καθώς έχουμε την υποχρέωση να τους παραδώσουμε μια διαφορετική Ελλάδα».

Επίσης, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπενθυμίζει, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος των δικαιολογητικών στη Δημοτική Αστυνομία, που ξεκίνησε με κοινή εντολή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών.

Πάντως, μέχρι σήμερα, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος του 57% εκ των 11.863 υποβληθέντων δικαιολογητικών (απολυτήρια Λυκείου, πτυχία Πανεπιστημίου, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, διπλώματα οδήγησης και πιστοποιητικά γνώσης χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών), έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη πλαστών δικαιολογητικών, που αφορούν σε 42 δημοτικούς αστυνομικούς, δηλαδή ποσοστό κάτω του 2%.

 

Πηγή: skai.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018