Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ανακοίνωση της ΣΕΜΜΕΛ για την σύλληψη του Δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα
afoi poriazi
Ανακοίνωση της ΣΕΜΜΕΛ για την σύλληψη του Δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα
20.11.2013 | 09:28

Ανακοίνωση της ΣΕΜΜΕΛ για την σύλληψη του Δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ), μετά την σύλληψη του γνωστού Λέσβιου δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα, για άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Εμπρός, της Τρίτης 19 Νοεμβρίου, με τίτλο "Προκαλεί, με την ανοχή τίνων;".

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη σύλληψη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα για δημοσίευμά του, μετά από μήνυση του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κ. Μακρυπούλια, ο οποίος θεώρησε το άρθρο ως «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου».

Ο Βασίλης Μακρυπούλιας είναι γνωστός στην κοινωνία της Μυτιλήνης για τις εθνικοσοσιαλιστικές του πεποιθήσεις και με τη μήνυση αυτή προσπαθεί να τρομοκρατήσει το δημοσιογράφο για να μην ασκεί κριτική εναντίον του.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας και ο έλεγχος της ενημέρωσης δε θα περάσουν. Ο κ. Μακρυπούλιας θα βρει αντιμέτωπους όχι μόνο το σύνολο των εργαζομένων στα τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και όλο το δημοκρατικό λαό της Λέσβου.

Το ΣΕΜΜΕΛ ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη κατά του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα".

Update, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου (13:35)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών έξέδωσε πρίν λίγη ώρα ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την δίωξη του Στρατή Μπαλάσκα

poesyn

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

aqua blue new

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47