Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Έντονη «κυβερνητική» κριτική για τον Γιάννη Στουρνάρα

banner roots

Έντονη «κυβερνητική» κριτική για τον Γιάννη Στουρνάρα
04.12.2013 | 09:46

Έντονη «κυβερνητική» κριτική για τον Γιάννη Στουρνάρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ερωτηματικά για τη «βιωσιμότητα» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα,στην κυβέρνηση, προκαλεί μία σειρά «επεισοδίων» έντονης κριτικής στο πρόσωπό του. Τελευταίο κρούσμα το δηλητηριώδες «χιούμορ» του Ευ. Βενιζέλου σε «πηγαδάκι» δημοσιογράφων αλλά και το «άδειασμα» του από τον ίδιο τον εισηγητή του προϋπολογισμού εκ μέρους της ΝΔ στη Βουλή, παρουσία του πρωθυπουργού,Αντώνη Σαμαρά.

«Αναντικατάστατος ο κ. Στουρνάρας»

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Καθημερινήςστις Βρυξέλλες, σε ερώτηση για το αν ο κ. Στουρνάρας πρόκειται να καταλάβει ευρωπαϊκό θώκο ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απάντησε «όχι είναι αναντικατάστατος» με μία δόση ειρωνείας. 

Πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας «μιλά γλυκά» και «εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τη συμπάθεια και τη συμπόνια που έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός», αναφερόμενος στις δηλώσεις του για τους οικείους του που ζουν με λίγα χρήματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αργότερα, συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποβάθμιζαν το γεγονός και επισήμαιναν ότι τα είπε όλα αυτά σε μια χαλαρή συζήτηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς τους απευθύνει στον κ. Στουρνάρα και εκ του σύνεγγυς, στο πλαίσιο χιούμορ που τακτικά ο κ. Βενιζέλος κάνει. 

Κριτική από τον... εισηγητή του κόμματος

Παράλληλα, εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του εισηγητή της ΝΔ, Στ. Καλογιάννη, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 που ξεκίνησε την Τρίτη, ο οποίος – παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό που έχει την «σφραγίδα» του Γ. Στουρνάρα - ζήτησε αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων.

«Οι φόροι ακίνητης περιουσίας είναι δυσβάσταχτοι για όλους τους πολίτες και αυτό πρέπει να το πάρει υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών» είπε ο Στ. Καλογιάννης και κάλεσε το υπουργείο «να ξαναδεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων ώστε να είναι δίκαιος». «Πρέπει να επιβληθεί φορολογική δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε δε από τον υπουργό Οικονομικών «να εξετάσει τις αντικειμενικές αξίες σε όλη τη χώρα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορεί ένα ακίνητο στα Ιωάννινα ή στις ορεινές περιοχές της Πίνδου να έχει την ίδια τιμή με ένα ακίνητο στα βόρεια προάστια της Αθήνας».

Η συζήτηση ξεκίνησε παρόντος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος εισερχόμενος στη Βουλή χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές της ΝΔ.

«Κόκκινο πανί» για Καραμανλή

Επίσης, αποφασισμένος να μην κατέβει στις επόμενες εκλογές αν συμπέσει στο Επικρατείας με τον υπουργό Οικονομικών εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σύμφωνα με το «Βήμα». Ο κ. Καραμανλής δηλώνει αποφασισμένος να αρνηθεί εάν βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η απόφασή του συνδέεται άμεσα με το εσωτερικό μέτωπο στελεχών της παράταξης εναντίον του κ. Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού με κεντρικό θέμα τον υπουργό Οικονομικών, δίνουν και παίρνουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο πόλεμος γαλάζιων στελεχώνστο πρόσωπο του κυρίου Στουρνάρα. 

Σημειώνεται δε, ότι οι βουλευτές αυτοί δεν προέρχονται μόνο από το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι ο υπουργός ευθύνεται «για τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς της κεντροδεξιάς παράταξης».

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το