Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Αργότερα η δόση του 1 δισ. στην Ελλάδα, λέει ο Ντάισελμπλουμ
afoi poriazi
Αργότερα η δόση του 1 δισ. στην Ελλάδα, λέει ο Ντάισελμπλουμ
05.12.2013 | 09:26

Αργότερα η δόση του 1 δισ. στην Ελλάδα, λέει ο Ντάισελμπλουμ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι πιθανό να μη λάβει τη δόση τον Δεκέμβριο», δήλωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα η τρόικα να ολοκληρώσει την έκθεσή της για την Ελλάδα και μετά να εξεταστεί από τους υπουργούς στο Eurogroup.

Οπως επίσης είπε, μιλώντας στο ολλανδικό κοινοβούλιο, η τρόικα περνά δύσκολες ώρες στην Αθήνα. «Μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία τον Δεκέμβριο, αλλά ο χρόνος είναι πολύ λίγος», συμπλήρωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ, για να προσθέσει πάντως ότι δεν περιμένει ότι θα υπάρξει οξύ πρόβλημα αν καθυστερήσει η δόση, καθώς δεν υφίστανται άμεσες ανάγκες που πρέπει να καλύψει η Αθήνα.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, πλέον θεωρείται πάρα πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία για τη δόση του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον Ιούλιο στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας. Ωστόσο, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξει έκτακτο Eurogroup έστω και με τη μορφή της τηλεδιάσκεψης, εφόσον όμως η Ελλάδα εκπληρώσει και τα τέσσερα προαπαιτούμενα με κορυφαίο το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών.

Προαπαιτούμενα
Σε έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρεται εξάλλου για το 1 δισ. ευρώ ότι η Ελλάδα θα πρέπει προηγουμένως να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα, που περιλαμβάνουν πρόσθετα μέτρα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων (αμυντικές βιομηχανίες), όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει καθυστέρηση στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα και στην περαιτέρω απελευθέρωση των νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων (π.χ. κώδικας δικηγόρων).

Στο ίδιο έγγραφο, για το δεύτερο σκέλος της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στην εκταμίευση της δόσης των 5 δισ. ευρώ περίπου αναφέρεται: «Είναι ακόμα άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η έκθεση προόδου. Μένει να δούμε εάν η Ελλάδα έχει θέσει σε εφαρμογή επαρκώς τα συμφωνηθέντα μέτρα».

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018