Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Νο 1 σε παραγωγή χρυσού
ikteo limnou
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Νο 1 σε παραγωγή χρυσού
10.10.2012 | 15:24

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει Νο 1 σε παραγωγή χρυσού

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

Εκτενές άρθρο για τις προοπτικές που έχει η  Ελλάδα να καταστεί η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη φιλοξενεί το Bloomberg. Η γραφειοκρατία, τα περιβαλλοντικά "εμπόδια" και η εμπειρία των European Goldfields, Glory Resources και TVX.

Τρία χρόνια προσπαθούσε η εταιρεία του Steve Sharpe να πείσει τις ελληνικές αρχές να της χορηγήσουν άδεια εξόρυξης χρυσού. Και πριν τελικά χορηγηθεί η έγκριση, φέτος, η πολύ χαμηλή τιμή της μετοχής της European Goldfields δέχθηκε  προσφορά εξαγοράς.

 

«Δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ πίσω στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του τμήματος επιχειρηματικής ανάπτυξης της καναδικής εταιρείας, ο οποίος αποχώρησε προκειμένου να ηγηθεί άλλης εταιρείας εξόρυξης στη γειτονική ΠΓΔΜ.

Καθυστερήσεις όπως αυτές που αντιμετώπισε ο Sharpe είναι λιγότερο συνήθεις τώρα που η οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας ωθεί την κυβέρνηση να επιδιώξει επειγόντως τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστηρίζει το πρακτορείο.

Η Eldorado Gold Corp. και η Glory Resources Ltd. αναπτύσσουν τέσσερα ορυχεία, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την Ελλάδα τον μεγαλύτερο παραγωγό χρυσού της Ευρώπης μέχρι το 2016.

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018