Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΔΝΤ: Μιλήσαμε γενικά για αναδιάρθρωση, όχι για την Ελλάδα

banner roots

ΔΝΤ: Μιλήσαμε γενικά για αναδιάρθρωση, όχι για την Ελλάδα
13.12.2013 | 09:20

ΔΝΤ: Μιλήσαμε γενικά για αναδιάρθρωση, όχι για την Ελλάδα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Διευκρινίσεις για το ζήτημα της συζήτησης περί αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014 έδωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια.

Η εκπρόσωπος σε μήνυμά της τονίζει ότι η αναφορά του εκπροσώπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον ότι θα υπάρξει συζήτηση για το θέμα της αναδιάρθρωσης χρέους το καλοκαίρι του 2014, δεν ήταν απάντηση σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος, αλλά σε μια γενική ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της συνολικής αναλυτικής εργασίας του Ταμείου για το ζήτημα των αναδιαρθρώσεων χρέους από «εμπειρίες σε όλο τον κόσμο».

Ο κ. Ράις μίλησε χθες για την ανάγκη να επιτευχθεί «τραπεζική ενοποίηση» της Ευρωζώνης με ένα «ισχυρό κεντρικό μηχανισμό», εξασφαλίζοντας την «ταχεία εξυγίανση των τραπεζών».

Επίσης, επισήμανε ότι τον Μάιο του 2013, το ΔΝΤ συνέταξε έκθεση για το θέμα των αναδιαρθρώσεων χρέους, υπογραμμίζοντας ότι διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι αναδιαρθρώσεις χρέους ήταν ανεπαρκείς και έγιναν αργά και ότι θα πρέπει να εξεταστούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων πτυχών του θέματος.

Ο κ. Ράις είπε ότι αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο, το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς, το νωρίτερο.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το