Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

banner roots

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
28.11.2022 | 18:27

«Κιβωτός του Κόσμου»: Έφοδος της Οικονομικής Αστυνομίας στα σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε σπίτια του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας σε Κολωνό και Ραφήνα, σύμφωνα με πληροφορίες.

Νωρίτερα, στη δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας για τον πατέρα Αντώνιο προχώρησε η Αρχή για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος), στο πλαίσιο των ερευνών για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Η δέσμευση έγινε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προκειμένου να ελεγχθούν οι εν λόγω λογαριασμοί αλλά και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις, ενώ δεν έχουν δεσμευθεί εταιρικοί λογαριασμοί της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς τυχόν δέσμευση τους θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» υπάρχουν κατατεθειμένα 12 εκατ. ευρώ. Στους προσωπικούς λογαριασμούς του πατέρα Αντώνιου και της συζύγου του υπάρχουν αντίστοιχα κατατεθειμένα περίπου 250.000 ευρώ. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει δεύτερη τραπεζική θυρίδα. Υπάρχει μόνο μία, την οποία επισκέφθηκε η πρεσβυτέρα, πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. 

 

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το