Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γεωργιάδης: Κι ένα σπίτι δώρο σε όποιον παίρνει ντεπόν!

banner roots

13.01.2014 | 09:08

Γεωργιάδης: Κι ένα σπίτι δώρο σε όποιον παίρνει ντεπόν!

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Στα ύψη ανέβασε το θερμόμετρο στην Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο υπουργός Υγείας.

Οι φαρμακοποιοί συναντήθηκαν την Κυριακή με σκοπό να συζητήσουν την προοπτική μελλοντικών κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές, όταν είδαν έκπληκτοι να μπαίνει στην αίθουσα ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα δεν αρκέστηκε σε ρόλο θεατή, αλλά πήγε στο χώρο των ομιλητών και άνοιξε διάλογο με τους φαρμακοποιούς. Και ο διάλογος έγινε έντονος, όταν ο κ.Γεωργιάδης απάντησε ειρωνικά στην πρόταση ενός εκ των παρισταμένων.

Η πρόταση που ακούστηκε για κάποια φάρμακα ήταν «να μπούνε στη λίστα και να συνταγογραφούνται για το λαό δωρεάν» και ο κ.Γεωργιάδης ανταπάντησε: «Οχι, όχι δωρεάν, θα δίνουμε κι ένα σπίτι δώρο! Γιατί μόνο δωρεάν; Λάθος! Είστε κατά του λαού! ... Εγώ θέλω να μπουν στη λίστα κι ένα σπίτι δώρο σε όποιον παίρνει ντεπόν! Δεν είναι καλύτερο;», αναρρωτήθηκε ο υπουργός, προκαλώντας έντονα σχόλια.

Το θερμόμετρο ανέβηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης του ΕΟΠΥΥ: «Οταν έχεις δίπλα-δίπλα Κέντρο Υγείας και Πολυιατρείο, ναι, δεν έχει νόημα να πληρώνεις δύο ενοίκια, δεν έχει νόημα να κάνεις έξοδα».

«Δύο μήνες θέλει κάποιος για να κλείσει ένα ραντεβού», φώνακε από κάτω μία παριστάμενη, για να υποστηρίξει ο υπουργός ότι «επειδή ντρέπομαι που είναι δύο μήνες το αλλάζουμε κι εσείς μου λέτε "μην το αλλάξετε τώρα, να έχουμε τέσσερις μήνες". «Αφού τα κλείνετε, πώς θα κλείσουν ραντεβού» αναρρωτήθηκε η ίδια γυναίκα.

«Με ποια λεφτά θα τα δίνουμε τσάμπα; Ασε μας...», είπε σε κάποια στιγμή ο υπουργός σε φαρμακοποιό, στο περιθώριο των εργασιών.

«Αθώοι σε αυτή τη χώρα είναι ελάχιστοι», επανέλαβε αρκετές φορές και εμφατικά ο κ.Γεωργιάδης, για να του απαντήσει κάποιος ότι «οι προκάτοχοί σας έδιναν τιμές, όχι εμείς. Οι προκάτοχοί σας συμμετείχαν στο πάρτι».

«Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, με αναμένες τις μηχανές. Με το παραμικρό κατεβαίνουν τα ρολά, διακόπτουμε τη συνεργασία με τα ασφαλιστικά Ταμεία και βγαίνουμε στους δρόμους», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Κ.Θεοδοσιάδης.

Από το βήμα της συνέλευσης διατυπώθηκε σαφώς η προειδοποίηση ότι «τα μέτρα κατά του ελληνικού φαρμακείου θα πρέπει να σταματήσουν εδώ, γιατί αν δεν σταματήσουν τότε ο κλάδος όχι απλώς θα εξεγερθεί, θα γίνει χείμαρρος αντίδρασης εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής».

Εκτός της αίθουσας ο κ.Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι τα φάρμακα που «δεν χρειάζονται φαρμακοποιό για να στο δώσει μπορούν να βγουν εκτός φαρμακείου. Αλλά αυτά που έχουν παρενέργειες σοβαρές θα πρέπει να έχουμε έλεγχο, γιατί καλή η αγορά αλλά καλύτερη η υγεία.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το