Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η θεία του Λιάπη ζει...

afoi poriazi

charitakis banner new

28.01.2014 | 08:58

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Η θεία του Λιάπη ζει...

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Το λιγότερο τραγελαφική αποδεικνύεται η υπόθεση με το «σαλέ» του Μιχάλη Λιάπη στην Ευρυτανία αφού όπως αποκαλύπτει το Βήμα-τα ψέματα που ελέχθησαν για να συγκαλυφθεί το συμβάν, όπως φαίνεται δεν έχουν ούτε αρχή ούτε τέλος.

Όπως όλοι θυμόμαστε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανάδειξη της υπόθεσης με την παράνομη επιδότηση της πολυτελούς κατοικίας εμφανίσθηκε ένας δικηγόρος της Αθήνας ως νομικός εκπρόσωπος της θείας του πρώην υπουργού, κυρίας Βασιλικής Λιάπη και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιχείρησε να απαλλάξει τον κ. Λιάπη.

Ο δικηγόρος ανέφερε: «Εκπροσωπώντας τη Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ' εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής: Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος.

Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της. 

Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κ.λπ). Ουδείς άλλος.

Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτισε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. 

Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχείρησης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος. 

Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της στον εκ του συζύγου της ανιψιό (σ.σ. τον Μιχάλη Λιάπη). Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».

Ως εκ τούτου, με αυτήν την ανακοίνωση ο φερόμενος ως δικηγόρος της Λιάπη εμφάνισε τον πρώην υπουργό «αμέτοχο» της υπόθεσης της επιδότησης. 

Η σύγχυση μεγάλωσε αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα «η κυρία Βασιλική Λιάπη απεβίωσε προ δεκαετίας».


Ωστόσο, σύμφωνα με νέα στοιχεία που παρουσιάζει "Το Βήμα", η κυρία Βασιλική Λιάπη χαίρει άκρας υγείας και διαμένει μόνη της σε διώροφη κατοικία στην οδό Υμηττού στον Χολαργό και οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας τη συνάντησαν. 

Η ηλικιωμένη μάλιστα φέρεται να εξέφραζε τη χαρά της σε οικείους και περιοίκους της καθώς «οι δημοσιογράφοι αντελήφθησαν επιτέλους ότι ζει»!

Άνθρωποι από το περιβάλλον της δήλωσαν ότι «έχει να δει χρόνια τον κ Μιχάλη Λιάπη» αφήνοντας να εννοηθεί ότι «η ανακοίνωση του δικηγόρου έγινε ερήμην της και ασφαλώς όλα αυτά τα περί κατοχής παραστατικών με υποτιθέμενους "πελάτες" του ξενώνα είναι μία ανύπαρκτη ιστορία».

Επιπλέον, από την έρευνα της εφημερίδας προέκυψε ότι ο δικηγόρος που δήλωσε νομικός εκπρόσωπος της κυρίας Λιάπη ήταν τελικά δικηγόρος του ίδιου του κ. Μιχάλη Λιάπη και τον είχε εκπροσωπήσει νομικά σε διάφορες άλλες υποθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. 

Ο ίδιος σε επικοινωνία του μάλιστα προσέθεσε ότι είχε αναλάβει την υπεράσπιση του κ Λιάπη ύστερα από εισήγηση ενός φίλου δικηγόρου του «που ήταν παλιά νομικός εκπρόσωπός του κ. Μιχάλη Λιάπη αλλά είχε συνταξιοδοτηθεί προ ετών...».

 

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018