Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Εμπλοκή και πάλι με την τρόικα. Νέος γύρος διαπραγμάτευσης σήμερα

afoi poriazi

charitakis banner new

Εμπλοκή και πάλι με την τρόικα. Νέος γύρος διαπραγμάτευσης σήμερα
15.10.2012 | 07:34

Εμπλοκή και πάλι με την τρόικα. Νέος γύρος διαπραγμάτευσης σήμερα

Συντάκτης:  FM 100 Newsroom
Κατηγορία: Ελλάδα

Συνάντηση με στελέχη του υπουργείου Εργασίας θα έχει σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, καθώς η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά βρίσκεται σε εξέλιξη και υπάρχουν διαφωνίες σε βασικά ζητήματα.

Η τρόικα επιμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μείωση κατά 50% του ύψους των αποζημιώσεων και την αναδρομική ισχύ της ρύθμισης, ώστε να περιλαμβάνει και περιπτώσεις όπου η απόλυση έχει κοινοποιηθεί αλλά δεν έχει καταβληθεί η αποζημίωση ή μέρος της αποζημίωσης από τον εργοδότη. Ζητά, επίσης, τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση, από 1 έως 3 μήνες, αντί έως 6 μήνες όπως ισχύει σήμερα.

 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν ακόμη, την κατάργηση των τριετιών και την καθιέρωση ενιαίου βασικού μισθού, ως βάση αναφοράς που θα μπορεί να προσαρμόζεται σε κλαδικό επίπεδο, μετά από διαπραγματεύσεις.

Θέτουν επίσης το θέμα της επιμήκυνσης του αριθμού ημερών εργασίας, σε 6 μέρες την εβδομάδα με απασχόληση 40 ωρών, για ορισμένους κλάδους της οικονομίας και περιορισμό των αδειών.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του τεχνικού κλιμακίου αναμένεται νέος γύρος διαπραγμάτευσης των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας ίσως και εντός της ημέρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018