Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Επανεξετάζονται δύο σκληρά φορολογικά μέτρα
afoi poriazi
Επανεξετάζονται δύο σκληρά φορολογικά μέτρα
31.01.2014 | 10:16

Επανεξετάζονται δύο σκληρά φορολογικά μέτρα

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Σχεδόν... κάθε ημέρα αλλάζουν οι φορολογικές ρυθμίσεις, με εγκυκλίους επί εγκυκλίων και παλινωδίες που μάλλον βλάπτουν παρά βοηθούν την είσπραξη εσόδων. Πάντως αυτή τη φορά η αλλαγή είναι προς το καλύτερο καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων - το υπουργείο μελετά τώρα περικοπή κατά το ήμισυ των υψηλών προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή ΦΠΑ που έφτανε ως και 2.500 ευρώ, τα οποία ενεργοποιήθηκαν από 1ης Ιανουαρίου.


Τα Νέα αναφέρουν πως θα μειωθεί στο μισό το πρόστιμο για εκπρόθεσμη καταβολή ΦΠΑ (από 1.000 ως και 2.500 ευρώ) και δεν θα διπλασιάζεται το πρόστιμο στην δεύτερη εκπρόθεσμη δήλωση, αλλά μετά από έλεγχο που θα πιστοποιεί υποτροπή εντός πενταετίας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα μπει επίσης πλαφόν στο πρόστιμο των 1.000 ευρώ ανά απόδειξη που δεν κόβεται, ώστε το συνολικό ποσό να μην αυξάνεται απεριόριστα.

Όπως αναφέρει και το ΑΜΠΕ, διορθώσεις εξετάζονται και στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου που προβλέπει την υποθήκευση ακινήτου από την πλευρά του φορολογούμενου στην περίπτωση που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ακίνητο στα παιδιά του και έχει χρέη προς το δημόσιο ακόμη και αν αυτά έχουν ρυθμισθεί και πληρώνονται κανονικά. Εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η διάταξη να μην ισχύει για μικρά ποσά οφειλών.

"Μεγάλη" Παρασκευή

Λήγει στο μεταξύ σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή πέντε εκκαθαριστικών της Εφορίας στις τράπεζες, με τους φορολογούμενους που δεν τα καταφέρουν να πληρώσουν να απειλούνται με υπέρογκα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σήμερα πρέπει να πληρωθεί ο ΦΑΠ για τα έτη 2011, 2012 και η πέμπτη δόση του ΦΑΠ του 2013, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, ο φόρος εισοδήματος του έτους 2013 για όσους έλαβαν το εκκαθαριστικό το Δεκέμβριο και το «χαράτσι» του 2012, για όσους βρέθηκαν μέσω ηλεκτρονικής διασταύρωσης να μην το έχουν πληρώσει.

Πηγή: nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018