Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Θετικοί υπό όρους για τρίτο πακέτο βοήθειας
afoi poriazi
Θετικοί υπό όρους για τρίτο πακέτο βοήθειας
04.02.2014 | 10:09

Θετικοί υπό όρους για τρίτο πακέτο βοήθειας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ’ αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα.

Αυτό προκύπτει από δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ο οποίος αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για ένα νέα τρίτο πακέτο χρηματοδότησης της Ελλάδος σημείωνε ότι «είμαστε θετικοί» σε κάθε συζήτηση για πακέτο, εφόσον δεν υπάρχουν δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Το ίδιο στέλεχος εκτιμά ότι η συζήτηση που έγινε μετά το Eurogroup της προηγούμενης Δευτέρας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας είναι σε θετική κατεύθυνση για την Ελλάδα.

«Τεράστια επιτεύγματα»

«Παρουσιάζουμε τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα», σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον Α. Σαμαρά.

Βερολίνο: Στα μέσα του έτους το νέο πακέτο

Στα μέσα του έτους θα δοθεί, εφόσον είναι απαραίτητο, ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους και απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους.

«Το εάν και το, εάν ναι, πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του έτους», δήλωσε για το νέο πακέτο, παραπέμποντας σε δηλώσεις Σόιμπλε και επανέλαβε ότι «κούρεμα» δεν θα υπάρξει σε καμμία περίπτωση.

Πρόσθεσε: «Εικαζόμενες σκέψεις περί ενός κουρέματος μπορώ ξεκάθαρα να τις διαψεύσω».

Ανοησία τα περί νέου κουρέματος

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τη στήριξή της προς την Ελλάδα και με άλλους τρόπους, πέρα από την καθαρή οικονομική βοήθεια, με μια «συντονισμένη εταιρική βοήθεια ανοικοδόμησης» αναφέρεται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, προς τα μέλη του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο δε υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ χαρακτηρίζει «ανοησία» τα περί νέου «κουρέματος».

Ο κ. Κάμπετερ εξηγεί ότι «το υπουργείο Εξωτερικών έχει συμφωνήσει να αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, καθώς μόνο με χρήματα δεν μπορεί να βοηθηθεί η χώρα» και επιβεβαιώνει, με το βλέμμα στραμμένο στη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας, ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι «υπό ξεκάθαρους όρους» έτοιμη να μιλήσει για περαιτέρω οικονομική βοήθεια.


Πηγή: .nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018