Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ενα ολόκληρο χωριό χωρίς τέλη κυκλοφορίας
afoi poriazi
Ενα ολόκληρο χωριό χωρίς τέλη κυκλοφορίας
05.02.2014 | 10:30

Ενα ολόκληρο χωριό χωρίς τέλη κυκλοφορίας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ακριβά στοίχισε στα ΕΛΤΑ η ...γκάφα που έγινε στο Βουλγαρέλι Αρτας όταν οι κάτοικοι περίπου 60 χωριών και οικισμών της περιοχής βρέθηκαν με απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας για το 2013 αδυνατώντας να πάρουν ακόμα και φορολογική ενημερότητα παρόλο που οι ίδιοι τα είχαν πληρώσει εμπρόθεσμα στο τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ.

Αντίστοιχο πρόβλημα δημιουργήθηκε και σε ορισμένες περιοχές της Κω.

Όλα ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2012 όταν λόγω τεχνικού προβλήματος η καταβολή των τελών κυκλοφορίας περίπου 200 οικογενειών δεν περάστηκε εγκαίρως στα κεντρικά συστήματα του υπουργείου Οικονομικών. Το σύστημα τότε ήταν «χειροκίνητο» και όχι αυτοματοποιημένο όπως είναι σήμερα.

Όταν το λάθος έγινε γνωστό, τα ΕΛΤΑ προσπάθησαν να πληρώσουν την οφειλή στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο όμως, σύμφωνα με πηγές των Ταχυδρομείων, δεν την έκανε δεκτή με αποτέλεσμα τελικά τα χρήματα να κατατεθούν από τα ΕΛΤΑ τον περασμένο Απρίλιο στο Ταμείο Παρακαταθηκών.

Τα ΕΛΤΑ παράλληλα αναγκάστηκαν να πληρώσουν και τα πρόστιμα για την εκπρόθεσμη καταβολή τους, τα οποία έφταναν τα 83.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις και έτσι πλέον «δεν υφίσταται καμία οικονομική επιβάρυνση σε όσους εμπρόθεσμα είχαν εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας στα καταστήματα ΕΛΤΑ» τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018