Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ετεροδημότες: Προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου
afoi poriazi
Ετεροδημότες: Προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου
04.03.2014 | 08:29

Ετεροδημότες: Προθεσμία μέχρι τις 14 Μαρτίου

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Μέχρι τις 14 Μαρτίου έχουν το περιθώριο οι ετεροδημότες να ζητήσουν διαγραφή από τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ώστε να ψηφίσουν στο δήμο που είναι εγγεγραμμένοι.

Διαφορετικά οι ετεροδημοτές τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, οπότε διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι ευρωεκλογές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το παράδοξο να ψηφίζουν σε δύο διαφορετικά μέρη της χώρας.

Για παράδειγμα, ετεροδημότης που μένει στην Αθήνα αλλά είναι εγγεγραμμένος στο Δήμο Θεσσαλονίκης,στις 25 Μαΐου θα κληθεί να ψηφίσει στην Αθήνα για τις ευρωεκλογές και στη Θεσσαλονίκη για τις αυτοδιοικητικές.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι ετεροδημότες στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουν στον τόπο που είναι δηλωμένοι ως δημότες, ενώ στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους. 

Έτσι, οι ετεροδημότες θα πρέπει μέχρι τις 14 Μαρτίου να διαγραφούν από τους καταλόγους, ώστε να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και για τις δύο εκλογικές διαδικασίες στον τόπο που έχουν δηλωθεί ως δημότες. 

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013, 104.247 άτομα είχαν ενταχθεί στις λίστες των ετεροδημοτών.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018