Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα με τα 5 ευρώ
afoi poriazi
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα με τα 5 ευρώ
05.03.2014 | 08:42

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει θέμα με τα 5 ευρώ

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δεν υπάρχει θέμα με τα 5 ευρώ αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι «ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο θέμα για τις 20 Μαρτίου.

Μέσα στο νόμο για το ΠΕΔΥ έχουμε προβλέψει μεταβατικό διάστημα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου για τη λειτουργική ένωση των δύο συστημάτων. Το 5ευρω ίσχυε και ισχύει με το νόμο του ΠΑΣΟΚ στα εξωτερικά κέντρα και στα Κέντρα Υγείας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πληρώνουν όσοι πηγαίνουν μόνο για συνταγογράφηση στα νέα Πολυϊατρεία, ο υπουργός Υγείας απάντησε ότι το νέο σύστημα προσθέτει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, όπως και περίπου2.500 επιπλέον συμβεβλημένους μ' αυτόν και συμπλήρωσε:

«Άρα η λογική του νέου συστήματος είναι η συνταγογράφηση να γίνεται έξω από τα Πολυϊατρεία - δωρεάν - και όχι μέσα στα πολυϊατρεία. Τα Αστικού Τύπου Κέντρα Υγείας, τα οποία θα διαμορφωθούν μετά από έξι μήνες και αφού θα έχει γίνει η συνένωση των παλαιών μονάδων, έχουν σκοπό να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες. Εκεί θα υπάρχει προφανώς και το εισιτήριο».

Οι δημοσιογράφοι επέμειναν και ρώτησαν τον κ. Γεωργιάδη τι θα γίνει αν κάποιος μπορεί να συνταγογραφήσει σ' ένα Πολυϊατρείο, όπως έκανε στο παρελθόν, για να τον ακούσουν να λέει ότι «έχουμε το περιθώριο να δούμε πως θα ισορροπήσει το σύστημα μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ κάθε άλλη συζήτηση είναι πρώιμη. Και αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται αυτή η φασαρία τώρα. 

Πρώτα να φτιάξουμε το σύστημα να λειτουργεί, θα δίνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες για την συνταγογράφηση και την εξέταση από τους συμβεβλημένους και τον οικογενειακό γιατρό στους ασφαλισμένους μας και αφού το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί, θα δούμε τι θα κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: Nooz.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018