Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Σε απολογία καλούνται 15 σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας

banner roots

Σε απολογία καλούνται 15 σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας
04.04.2014 | 08:28

Σε απολογία καλούνται 15 σωφρονιστικοί των φυλακών Νιγρίτας

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δεκαπέντε σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Νιγρίτας Σερρών καλεί το Σάββατο σε απολογία η ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που διενεργεί για την υπόθεση του θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη Ίλι Καρέλι.

Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν αύριο στα εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων. Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ανθρώπου. Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο κι εκείνους που δεν απέτρεψαν και δεν παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel