Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>ΓΕΝΟΠ: Μπλόκο στο σύστημα με πολυήμερες απεργίες
pame boreio aigaio

ΓΕΝΟΠ: Μπλόκο στο σύστημα με πολυήμερες απεργίες
22.10.2012 | 13:18

ΓΕΝΟΠ: Μπλόκο στο σύστημα με πολυήμερες απεργίες

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Μπλόκο στη λειτουργία του συστήματος με πολυήμερες απεργίες, αλλά και χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ, ζήτησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος, μιλώντας την Κυριακή στο συνέδριο της Ομοσπονδίας που ξεκίνησε στην Αθήνα. 

Ο κ. Φωτόπουλος καυτηρίασε την απουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης από το συνέδριο, κάνοντας λόγο για ασέβεια απέναντι στο θεσμό του συνδικαλιστικού κινήματος. Χαιρετισμούς στο συνέδριο απηύθυναν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΓΣΕΕ και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός.

Ο κ. Φωτόπουλος χαρακτήρισε «ντουφεκιές στον αέρα» τις 24ωρες απεργίες, λέγοντας ότι αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν συμμετέχει και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του «σε εμάς που τον εκπροσωπούμε».

Για να σταματήσουμε τις μπουλντόζες της τρόικας πρέπει να αντισταθούμε, είπε, και ζήτησε από τη ΓΣΕΕ να υιοθετήσει το σύνθημα «Η εμείς ή αυτοί».

 

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προέβαλε αιτήματα που περιλαμβάνουν: να σταματήσει η ΔΕΗ να χρησιμοποιείται ως φοροεισπράκτορας, να μη γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια οι οποίες, όπως είπε, δεν θα χρειαστούν αν σταματήσει η αφαίμαξη της ΔΕΗ με ευθύνη των ρυθμιστών, να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθούν τα κενά (το κονδύλι για τις υπερωρίες, όπως είπε, αρκεί για τη μισθοδοσία 3500 εργαζομένων) και να μην προχωρήσει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ έχει αποδείξει πως αγωνίζεται για όλο το κοινωνικό σύνολο αναφέροντας χαρακτηριστικά «τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια» ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά στο ξεπούλημα όλων των ενεργειακών εταιρειών.

Ο Γ. Μανώλης των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι η ΔΕΗ «είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας» και σημείωσε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει «αμαρτίες», αλλά δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει.

Ο Μ. Παπαδόπουλος του ΚΚΕ δήλωσε αντίθετος με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αποκλειστικά κρατικού φορέα ενέργειας.

Άρση των στρεβλώσεων της αγοράς ενέργειας και των παρεμβάσεων στη χονδρική αλλά και τη λιανική αγορά προκειμένου να αναπτυχθεί ανταγωνισμός ζήτησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α. Ζερβός. Ο ίδιος τόνισε ότι η ΔΕΗ αντιμετωπίζει προκλήσεις χωρίς προηγούμενο, ωστόσο κρατήθηκε όρθια και συνεχίζει να επενδύει, ενώ χαρακτήρισε «εθνική» την ευθύνη της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, στις σημερινές συνθήκες.

Μοιραστείτε τοcharitakis new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018