Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Η εμπλοκή έφερε βελτιώσεις στο ν/σ για τις λαϊκές
afoi poriazi
Η εμπλοκή έφερε βελτιώσεις στο ν/σ για τις λαϊκές
06.05.2014 | 09:42

Η εμπλοκή έφερε βελτιώσεις στο ν/σ για τις λαϊκές

Συντάκτρια:  Δέσποινα Βασιλειάδου
Κατηγορία: Ελλάδα

Νομοτεχνικές βελτιώσεις με κυριότερη αυτή που αφορά το καθεστώς της κλήρωσης θέσεων στις λαϊκές αγορές, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Σε σύντομη παρέμβαση του, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η νέα ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προχωρήσει θα είναι βάσει κάποιων κανόνων διαφάνειας που επιτάσσει η κοινή λογική αλλά και όσων ακουστεί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Ακόμα προανήγγειλε νέα βελτιωτική ρύθμιση για τη διάταξη που αφορά τον Οργανισμών Λαϊκών Αγορών που ως διεύθυνση μεταφέρεται στην περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή στάσης του ΠΑΣΟΚ που ζήτησε δια του εισηγητή του Μιχάλη Κασσή, να μην ισχύσουν οι δύο επίμαχες διατάξεις που αφορούν τον διαχωρισμό θέσεων παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές και το θέμα της κλήρωσης προκάλεσε εμπλοκή στη ψήφιση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ είχε ενημερώσει από νωρίς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη για τη στάση του καθώς όπως υποστήριξε, δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση και θα πρέπει το υπουργείο να φανεί διαλλακτικό μπροστά στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο από τους παραγωγούς όσο και τους εμπόρους.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση από το βήμα της Ολομέλειας της αλλαγής στάσης του ΠΑΣΟΚ, πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σύσκεψη στο γραφείο του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάση Μπούρα με την συμμετοχή και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Βλάχος.

Ενδεικτικό πάντως του κλίματος είναι ότι ενώ αρχικά η συζήτηση του νομοσχεδίου είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα στην ημερήσια διάταξη της Βουλής προβλέφθηκε να υπάρχει εμβόλιμη συνεδρίαση την Τρίτη το απόγευμα.

Οι ίδιες πηγές πάντως εμφανίστηκαν αισιόδοξες ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονται από τις δύο πλευρές θα έχει θετικό αποτέλεσμα και θα βρεθεί συμβιβαστική φόρμουλα.

Πηγή: nooz.gr

 

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018