Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Ρύθμιση - ανάσα για οικογένειες με δύο φοιτητές

the roots web banners 06

Ρύθμιση - ανάσα για οικογένειες με δύο φοιτητές
23.10.2012 | 16:48

Ρύθμιση - ανάσα για οικογένειες με δύο φοιτητές

Συντάκτρια:  Κυριακή Κατσάκη
Κατηγορία: Ελλάδα

 Ειδική ρύθμιση για την ανακούφιση των οικογενειών των οποίων τα παιδιά σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η ρύθμιση θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, «όταν υπάρχουν οικογένειες οι οποίες αναγκάζονται να συντηρούν ένα και δύο νοικοκυριά, διότι έχουν ένα και δύο παιδιά που σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις, τα πράγματα είναι δύσκολα.

Γι' αυτό θα πρέπει να δούμε και αυτό το ζήτημα και θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο υπουργός δεν ανακοίνωσε το περιεχόμενο της ρύθμισης, αλλά για το θέμα είχαν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις πολλοί βουλευτές, οι οποίοι ζητούσαν να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών για ορισμένες ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και κυρίως για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικονομικά προβλήματα.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη σίτιση των φοιτητών λέγοντας ότι «έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των φοιτητών το οποίο πλέον ζητά δωρεάν σίτιση από τις εστίες. Αυτό προσπαθήσαμε να το καλύψουμε ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου το 2011 είχαμε διαθέσει 1.700.000 ευρώ για τη σίτιση. Φέτος διαθέσαμε 1.900.000 ευρώ.

Ομως, σε πανελλήνια κλίμακα προσπαθήσαμε να αυξήσουμε τους δικαιούχους για τη σίτιση από πενήντα επτά χιλιάδες σε εβδομήντα χιλιάδες. Ως προς το θέμα των εστιών, επίσης, το οποίο είναι κρίσιμο, έχουμε αυξήσει κατά επτακόσιες κλίνες τις εστίες φέτος και προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να μπορέσουμε αυτό το πράγμα να το αυξήσουμε».

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το
youtube channel