Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Τα απίστευτα και όμως αληθινά των εκλογών

banner roots

Τα απίστευτα και όμως αληθινά των εκλογών
19.05.2014 | 08:36

Τα απίστευτα και όμως αληθινά των εκλογών

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα στη σημερινή εκλογική διαδικασία που γενικώς εξελίσσεται ομαλά, αν και σε πολλά εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια χρειάστηκε είτε ο ορισμός αναπληρωματικών μελών εφορευτικών επιτροπών, είτε μικρή καθυστέρηση λόγω εργασιών ή μη εμφάνισης δικαστικών αντιπροσώπων.

Σε εκλογικό κέντρο της Έδεσσας δεν εμφανίστηκε κανένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής και έτσι επιστρατεύτηκε περιπολικό της αστυνομίας προκειμένου να μεταφέρει τα αναπληρωματικά μέλη από τα σπίτια τους για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Στο δήμο Σερρών ένας υποψήφιος έγραψε το όνομά του λάθος στα ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα αυτά να καταστούν άκυρα. Συγκεκριμένα αντί να γράψει πρώτα το επίθετο όπως προβλέπεται έγραψε πρώτα το όνομα.Στη Θεσσαλονίκη, σε εκλογικό κέντρο της οδού Κριεζώτου διεξάγονταν οικοδομικές εργασίες και έτσι χρειάστηκε να δοθούν οδηγίες από τον αντιπεριφερειάρχη προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίσουν σε άλλο συγκρότημα.Σε εκλογικά τμήματα στην Ξάνθη, την Ηλεία και την Πάτρα υπήρχαν μικροκαθυστερήσεις λόγω μη προσέλευσης της εφορευτικής επιτροπής ενώ στην Κρήτη δεν εμφανίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι σε δυο εκλογικά κέντρα στα Χανιά και το Ηράκλειο με την διαδικασία να ξεκινάει μετά τον ορισμό αναπληρωτών.Στη Νεάπολη Συκεών έλειπαν σφραγίδες από εκλογικά κέντρα, ενώ ήδη νίκησαν χωρίς αντίπαλο οι δήμαρχοι Τήλου, Λειψών, Αγράφων και Σφακίων.

Στο εκλογικό κέντρο της Μεγάρχης Τρικάλων, μία γιαγιά πήγε να ψηφίσει οδηγώντας η ίδια ένα τρακτέρ.

Στην Αθήνα ψηφοφόρος, ο οποίος ψήφισε το πρωί στη Μαράσλειο, έφτασε στο εκλογικό τμήμα μαζί με τον σκύλο του, στο λαιμό του οποίου είχε τοποθετήσει όλα τα ψηφοδέλτια. Όπως δήλωσε ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος, την τελική απόφαση επιλογής συνδυασμού θα την άφηνε στον αγαπημένο του σκύλο, ρίχνοντας κάτω όλα τα ψηφοδέλτια: το ψηφοδέλτιο που θα δάγκωνε το σκυλί θα ήταν κι εκείνο που θα έμπαινε στην κάλπη.

Με μία ώρα καθυστέρηση έκλεισε το 325 εκλογικό τμήμα Αρκαδίας, που βρίσκεται στο 4ο Λύκειο Τρίπολης, λόγω της καθυστερημένης προσέλευσης των ψηφοφόρων να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα από τους 500 εγγεγραμμένους ψήφισαν 378, έφτασαν όμως πολύ αργά στο εκλογικό τμήμα και δημιουργήθηκε ουρά. Είναι το τελευταίο εκλογικό τμήμα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία ψηφοφορίας στην Πελοπόννησο.

 

Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε το

stenos400x400

 

youtube channel