Βρίσκεστε εδώ:Αρχική>>Ελλάδα>>Πρεμιέρα εξετάσεων στην Α' Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων

afoi poriazi

charitakis banner new

Πρεμιέρα εξετάσεων στην Α' Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων
29.05.2014 | 09:18

Πρεμιέρα εξετάσεων στην Α' Λυκείου με την Τράπεζα Θεμάτων

Συντάκτης:  Παναγιώτης Σκαπέτης
Κατηγορία: Ελλάδα

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των προαγωγικών εξετάσεων για τους μαθητές της Α' Λυκείου με το νέο σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας.

Οι εξετάσεις είναι προαγωγικές και όπως προβλέπει το νέο σύστημα τοο 50% των θεμάτων στα οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές θα επιλεχθούν με κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων και τα υπόλοιπα από τους καθηγητές του σχολείου.

Ηδη από τη Δευτέρα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (www.iep.edu.gr) τα ερωτήματα που θα συμπεριληφθούν στην Τράπεζα Θεμάτων (Τ.Θ.)

α θέματα που έχουν συμπεριληφθεί στην Τ.Θ. θα κυμαίνονται από 250 έως 500 ανά μάθημα και τόσο οι μαθητές όσο και οι καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να τα μελετήσουν από σήμερα.

Η διαδικασία
Για κάθε τύπο λυκείου θα λειτουργεί διαφορετική Τράπεζα Θεμάτων δηλαδή: α) ημερήσιο γενικό, β) εσπερινό γενικό, γ) ημερήσιο επαγγελματικό και δ) εσπερινό επαγγελματικό.

Oλα τα θέματα για τα μαθήματα επιλογής της Α΄ τάξης ημερησίου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) και Β΄ τάξεων εσπερινού γενικού λυκείου, δηλ. Εφαρμογές Πληροφορικής, Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Καλλιτεχνική Παιδεία, για το ειδικό μάθημα επιλογής των Θρησκευτικών που διδάσκεται σύμφωνα με το δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθώς και όλα τα μουσικά μαθήματα των μουσικών λυκείων και τα μαθήματα κατευθύνσεων των καλλιτεχνικών σχολείων ορίζονται από τον οικείο διδάσκοντα ή τους διδάσκοντες.

Για φέτος δεν εφαρμόζεται η Tράπεζα Θεμάτων κατά τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για τους μαθητές: των εκκλησιαστικών λυκείων στα υποχρεωτικά μαθήματα ειδικότητας, των λυκείων ειδικής αγωγής, για όσους φοιτούν σε λύκεια μειονοτικών σχολείων και ιεροδιδασκαλείων και σε ελληνικά λύκεια του εξωτερικού καθώς και για τους ρωμαιοκαθολικούς μαθητές που φοιτούν σε λύκεια στα οποία διδάσκεται το ρωμαιοκαθολικό δόγμα στο εξεταζόμενο μάθημα των θρησκευτικών.

Την ημέρα των εξετάσεων κατά συγκεκριμένο μάθημα και λύκειο, ο διευθυντής και ο οικείος ή οι οικείοι διδάσκοντες με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει το σχολείο για την είσοδο στο πληροφοριακό σύστημα myschool, θα κληρώνουν (δύο ώρες προ της ενάρξεως της εξέτασης για όλα τα άλλα μαθήματα και τρεις ώρες για τα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών, της Ελληνικής Γλώσσας, της Λογοτεχνίας και των Αρχαίων Ελληνικών) με απόλυτη τυχαιότητα, το 50% των θεμάτων που θα εξετασθούν οι μαθητές στην εξέταση του συγκεκριμένου μαθήματος που θα ακολουθήσει.

Πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ
Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν και οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης ορίστηκε στις 8.30 π.μ., ενώ οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί.


Πηγή: ethnos.gr

 

Ακολουθήστε το limnosfm100.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Μοιραστείτε τοaqua blue new

 

gunaika banner new

youtube channel

Πώς χαρακτηρίζετε τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία;

Θετικούς(8.5%)
Αρνητικούς(80.9%)
Δεν ξέρω / Δεν απαντώ(10.6%)
Συνολικές ψήφοι: 47
Η ψηφοφορία για αυτό το δημοψήφισμα έχει λήξει ενεργό: Απριλίου 27, 2018